Afbeelding
Foto:

Bootcamp van Rick Harmsen

RIJSSEN - Je hebt er vast wel van gehoord: bootcamp! De combinatie van sporten en frisse natuur wordt steeds populairder. Onder het motto plezier en resultaat kun je bij Rick Harmsen buiten sporten, fit en soepel worden of blijven. Op je eigen niveau trainen door uitdagende trainingen onder leiding van een ervaren professionele trainer.

Sinds 1 mei 2019 verzorgt bootcamp-instructeur en personal trainer Rick Harmsen bootcamptrainingen in en om Rijssen. De trainingen vinden plaats op maandag, woensdag en op donderdag, zowel in de ochtenduren als in de avonduren. Ook is het mogelijk om als bedrijf bootcamp te volgen. Momenteel traint hij al een bedrijf in Nijverdal, waarbij de werknemers één maal per week de middag sportend afsluiten. Rick is ruim 3 jaar geleden begonnen met bootcamptrainingen te geven in Eefde.

Het hele lichaam
De training begint met een warming up zodat de spieren goed warm en doorbloed zijn. Daarna wordt het hele lichaam getraind met verschillende kracht- en conditie-oefeningen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van weerstandsbanden, klimtouw, gewichtsballen, kettlebells en nog veel meer. Ook is er speciale aandacht voor de buik- en rugspieren. Door deze wekelijks te trainen verklein je de kans op de meest voorkomende rugklachten.

Waarom bootcamp?
"Omdat het geweldig is! Je bent buiten in de frisse lucht lekker aan het sporten. Niets werkt beter om je weer fit en vitaal te voelen," zegt Rick. "In het bos gaan we van de ene locatie naar de andere met overal ander trainingsmateriaal. Ik gebruik trainingsmateriaal dat verschilt in gewicht en weerstand, waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan trainen. Bij elke oefening laat ik meerdere opties zien om het zwaarder of lichter te maken, daarom is bootcamp voor iedereen!"

Balans en coördinatie
Rick: "Er zijn veel verschillende manieren om je lichaam te trainen. Ik probeer er zoveel mogelijk in elke training te doen." Waaraan ga je merken dat bootcamp werkt? "Oefeningen ga je beter volhouden en je gaat je steeds fitter voelen. Dingen in je dagelijks leven worden gemakkelijker, omdat je spieren sterker worden."

Afsluiting
De training wordt afgesloten met een uitdagende teamopdracht/wedstrijd waarbij moet worden samengewerkt. Dit is elke week anders en varieert van een potje touwtrekken tot aan 4 op een rij. "Ik doe iedere week een andere teamopdracht, zodat niemand weet wat ze kunnen verwachten," zegt Rick lachend. Aan het einde van de bootcamp worden de getrainde spieren nog gestretcht voor een beter herstel en gaat iedereen weer naar huis. "Ik wil dat mensen vooral het plezier ervaren wat je met sporten beleeft. Het trainen in een groep creëert een ontzettende leuke sfeer, waardoor een uur voorbij lijkt te vliegen. En vooral bij een teamopdracht wordt er veel gelachen onder mijn motto: plezier en resultaat."

Eerste 2 trainingen gratis
Nieuwsgierig geworden? De eerste 2 trainingen zijn gratis en vrijblijvend. Wil je meer informatie ga dan naar de website www.rickharmsen.nl. Iedereen kan meedoen, dus aarzel niet langer!
Dick Tukkers