Op pad met Staatsbosbeheer

NIJVERDAL - De Sallandse Heuvelrug is zo dichtbij en met Staatsbosbeheer kunt u de komende week weer op pad om ervan te genieten.

Op zondag 18 augustus organiseert Staatsbosbeheer een wandeltocht over de glooiende heidevelden. De uitgestrekte heidevelden, de on-Nederlandse vergezichten, de rust en ruimte en de verhalen over de natuur, cultuur en historie van het gebied zijn de ingrediënten voor een mooie dag in de natuur. Dus trek de wandelschoenen aan, pak het fototoestel en neem eventueel een verrekijker mee en ga mee. Vertrek is om 10.00 uur vanaf het BuitenCentrum en rond 16.00 uur bent u weer terug. De kosten zijn € 19,50 per persoon dit is inclusief een kop koffie bij de start en een heerlijk lunchpakket voor onderweg.

Bossafari
Op donderdag 22 augustus staat een bossafari op het programma. Tijdens de bossafari worden alle zintuigen gebruikt tijdens leuke opdrachten en spelletjes. Dus trek een paar stevige schoenen aan en ga mee op safari. De safari start om 14.00 uur bij het BuitenCentrum de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer en duurt ongeveer twee uur. De bossafari is een ontdektocht speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. Ontdek, beleef samen met (klein)kind(eren) vanaf 6 jaar het bos van de Sallandse Heuvelrug. De kosten zijn € 5,- per deelnemer.

Morgenstond
Een alloud gezegde: Morgenstond heeft goud in de mond. U zult op zaterdag 24 augustus zien dat dit klopt tijdens een frisse ochtendwandeling. Terwijl het nog vroeg is, leidt de gids van Staatsbosbeheer u door de uitgestrekte bossen richting het weidse heuvellandschap. De natuur wordt wakker en het licht wordt scherper. Vogels zingen, de zon is op en dauwdruppels glinsteren in het eerste ochtendlicht. De wandeling start om 6.30 uur en duurt tot ongeveer 8.30 uur. De lengte van de wandeling is rond de 5 à 6 kilometer. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kosten voor volwassenen € 5,- en €3,50 voor de kinderen tot en met 12 jaar.

Aanmelden voor één van deze activiteiten kan via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten. Alle activiteiten starten bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer aan de Grotestraat 281 in Nijverdal.