Afbeelding
Foto:

Aftrap jubileum Reggesteyn

NIJVERDAL/RIJSSEN - In het schooljaar 2019-2020 bestaat CSG Reggesteyn 25 jaar. Vier scholen uit Rijssen en Nijverdal zijn in 1994 samengegaan in één brede, christelijke scholengemeenschap. Reggesteyn zoekt verbinding met de samenleving. Ter ere van het 25-jarig jubileum zijn er het hele jaar activiteiten.

De afgelopen jaren hebben de scholen een mooie ontwikkeling doorgemaakt. De kracht is het aanbod van een breed onderwijspakket. De vestigingen in Rijssen en Nijverdal zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig. Reggesteyn als geheel maakt het mogelijk dat alle leerlingen nabij thuis onderwijs kunnen krijgen: van Praktijkonderwijs tot en met het Gymnasium.

Acitiviteiten

Het hele jubileumjaar door vinden er allerlei activiteiten plaats. Er worden verschillende lezingen georganiseerd en voor de leerlingen zal in het voorjaar van 2020 een groots feest worden georganiseerd. Dinsdag 8 oktober was de aftrap van dit jubileumjaar voor de medewerkers. In de aula van de locatie Rijssen gaf cabaretier Guido Weijers een masterclass geluk.

Nieuwe huisvesting

Het is een bijzonder gegeven dat juist in het jubileumjaar de plannen worden gemaakt voor nieuwe huisvesting van beide vestigingen in Nijverdal. "Doordat de gemeente Hellendoorn heeft ingestemd met het bouwen van een nieuwe, toekomstbestendige, energiezuinige school zal de huisvesting zowel in Rijssen als straks in Nijverdal meer dan op orde zijn," zegt Aart van 't Veld, voorzitter van het college van bestuur van Reggesteyn. "De nieuwbouw in Nijverdal is een prachtig perspectief voor Reggesteyn, maar zeker ook voor alle inwoners van de gemeente Hellendoorn. Zo kunnen we nog beter vorm geven aan de verbinding tussen onderwijs en samenleving".