Afbeelding
Foto:

Grote belangstelling voor "Beleef Zonnewoud"

HELLENDOORN - Zo'n 300 mensen bezochten vrijdagmiddag 11 oktober de zorgorganisatie Zonnewoud aan de Vrugteveensweg tussen Hellendoorn en Nijverdal.

Zonnewoud biedt kleinschalige zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Cliƫnten, medewerkers en bestuur toonden op 11 oktober vol trots aan de vele bezoekers hun prachtig in het groen gelegen accommodatie en wat ze er dagelijks doen. Van het maken van insectenhotels tot muziek en drama-activiteiten. Dankzij een aantal sponsoren zoals "de Gulle Goedzak", Pizzeria Stromboli en AH Rob Lomans was er voor iedereen een hapje en een drankje. Bij het vertrek kregen de bezoekers allemaal een door de cliƫnten zelf gemaakt mini-insectenhotel. Burgemeester Anneke Raven, die een bewonderende warme toespraak hield, kreeg van client Leon het eerste insectenhotel.

Toekomst
Bestuurders Ton Maaswinkel en Gerhard Meesterberends, zelf ook ouder van een client, vertelden over de historie van Zonnewoud en de plannen die er zijn om het toekomstbestendiger te maken. Een toekomst met behoud van het unieke van Zonnewoud: kleinschalig, gemoedelijk en veilig op een prachtige plek midden in de natuur.

Geslaagd
Het doel van "Beleef Zonnewoud" om de inwoners van de gemeente Hellendoorn van het bestaan van de zorginstelling op de hoogte te brengen is gelukkig meer dan geslaagd! Ga naar www.stichtingzonnewoud.nl/ wanneer u meer wilt weten over Zonnewoud.