Afbeelding
Foto:

Lokaal Hellendoorn: maak andere keuzes voor 2020-2023

HELLENDOORN - Oppositiepartij Lokaal Hellendoorn is duidelijk: "Het is teleurstellend dat burgemeester en wethouders niets hebben gedaan met de resultaten van de gehouden publieksenquête. Ook de onderbouwde alternatieve voorstellen van ons en overige oppositiepartijen zijn aan de kant geschoven".

De resultaten van de gehouden publieksenquête onder inwoners, ondernemers en organisaties zijn duidelijk, bijna 75% is niet bereid om een verhoging op de gemeentelijke belastingen te accepteren om de financiële problemen van de gemeente op te lossen. Desondanks blijft het college vasthouden aan de verhoging van de OZB (onroerendezaakbelasting) met 25%. Lokaal Hellendoorn is én blijft van mening dat een OZB verhoging van 25% onverantwoord is. "Meerpersoonshuishoudens in onze gemeente hebben al de hoogste woonlasten van alle gemeenten in de provincie Overijssel". Daarbij moeten onze inwoners, organisaties en bedrijven op deze manier onnodig bloeden voor tekorten die ontstaan zijn in het gemeentehuis en door het rijk", aldus Thea ten Have, fractievoorzitter Lokaal Hellendoorn.

Alternatieven
Volgens Lokaal Hellendoorn dienen er andere keuzes gemaakt te worden. Zo kan onder andere meer bezuinigd worden door het verminderen van het aantal ambtenaren en wethouders, samenwerking in de Regio Twente en luxe zaken als cultuur en theater. Het resultaat van de gehouden publieksenquête bevestigt deze zienswijze. Lokaal Hellendoorn wil voorkomen dat er een begroting wordt vastgesteld waarbij inwoners, ondernemers en organisaties onevenredig worden getroffen door het extreem verhogen van de belastingen. Daarom wordt er volgende week namens de partij huis-aan-huis een nieuwsbrief verspreidt, waarin zij vraagt mee te denken. U wordt uitgenodigd op woensdag 23 oktober om 19.30 uur in De Gezelligeit, Bibenstraat 40, om hierover in gesprek te gaan.