Afbeelding
Foto:

The Lifeline loopt door gemeente Hellendoorn

HELLENDOORN - In 2004 werd voor het eerst de actie 3FM Serious Request in de week voor Kerstmis gehouden. Doel was om geld in te zamelen voor een project van Het Nederlandse Rode Kruis. Gelijk het eerste jaar werd er al bijna een miljoen opgehaald en de jaren daarna een veelvoud daarvan.

Sinds vorig jaar is de opzet iets anders; geen Glazen Huis meer, maar The Lifeline. De 3FM dj's zitten niet meer opgesloten in het Glazen Huis, maar trekken te voet door het land om de acties voor het goede doel bij te wonen. Op maandag 23 december lopen de dj's van NPO 3FM met hun 'Lifeline' door de gemeente Hellendoorn om geld in te zamelen voor de slachtoffers van mensenhandel.

Route
Vanuit Rijssen vervolgen de dj's hun route door Nijverdal, Hellendoorn, Schuilenburg, Rhaan, Hankate en lopen vervolgens door naar Lemele. De dj's Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en RĂ¡mon Verkoeijen gaan van 18 t/m 24 december in totaal bijna 500 kilometer lopen voor slachtoffers van mensenhandel. Ze lopen van Zeeland naar Groningen. Tijdens hun loop maken ze 24 uur per dag live radio en bezoeken ze acties van luisteraars.

Drama
Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren. Om deze slachtoffers te helpen kan net als andere jaren een plaat aangevraagd worden, kan er gedoneerd worden en kan iedereen zelf acties opzetten. Ook kunnen luisteraars dit jaar voor het eerst onderdeel van de route worden door middel van een sponsorloop. De volledige route en meer informatie is te vinden op 3fm.nl/seriousrequest

Actie opzetten
Wanneer u wilt bijdragen aan de actie voor Het Nederlandse Rode Kruis kunt u ook zelf een actie opzetten, alleen of samen met bijvoorbeeld een sportvereniging, school of bedrijf. Kijk voor handige tips over het opzetten of het succesvol maken van een actie op 3fm.nl/seriousrequest. Hier vindt u ook informatie over bijvoorbeeld de besteding van het ingezamelde geld.