Afbeelding
Foto:

Wegwerkzaamheden langs de N35

HAARLE - De gemeente Hellendoorn laat vooruitlopend op het komende winterseizoen nog veel wegwerkzaamheden uitvoeren. De komende weken staan diverse werkzaamheden gepland langs de N35 tussen Haarle en Nijverdal.

Automobilisten moeten deze en de komende twee weken rekening houden met overlast. Aannemingsbedrijf BAM zal namelijk grastegels leggen langs de noordelijke parallelweg. Als gevolg van deze werkzaamheden is het deel ten oosten van de Tunnelweg daarom afgesloten voor fietsverkeer. Zij kunnen gebruik maken van het fietspad aan de zuidkant van de weg.

Meer werk
Vanaf week 44 is het gehele zuidelijke fietspad tussen de Molenweg en Paarse Poort afgesloten. Het fietspad krijgt namelijk een opwaardering; door dit breder te maken ontstaat een volledige parallelweg. Fietsverkeer zal voor de werkzaamheden even moeten verhuizen naar de noordelijke parallelweg en het Goudzoekerspad. De gemeente hoopt op een voorspoedig verloop van de werkzaamheden. In de lopende planning zal alles al tot eind december duren. Dit is echter zeker bij asfalteringswerkzaamheden een ruwe schatting, aangezien dit soort werkzaamheden sterk afhankelijk zijn van de weersinvloeden.

Hoogwaardig asfalt
De gemeente doet veel moeite om de fietspaden overal zo goed mogelijk te onderhouden en te verbeteren. Hoogwaardige fietsverbindingen zijn namelijk van groot belang voor het stimuleren van fietsgebruik. Fietsers hechten een grote waarde aan een mooie fietsverbinding die veilig in gebruik is en goed onderhouden.