Afbeelding
Foto:

Van Gerresheim viert 35-jarig bestaan

NIJVERDAL - Of het nu een lange winteravond betreft óf een mooie zomeravond op het terras te midden van vrienden en/of familie: kaas kan altijd! Daar staan ze ook bij Kaashandel Van Gerresheim volledig achter. Jan van Gerresheim staat inmiddels 35 jaar met zijn kaashandel op de markt in Nijverdal. Reden om eens flink uit te pakken met spetterende acties.

35 jaar geleden begon Van Gerresheim met helemaal niets. Vanuit een werkloos bestaan wist hij zijn kaashandel op te bouwen tot waar het nu staat. "Hierbij heb ik veel hulp gehad van mijn vrouw. Tot haar overlijden, nu 16 jaar geleden, heeft ze altijd meegeholpen in het bedrijf. Samen met haar heb ik de kaashandel kunnen maken tot wat het nu is: Een mooi familiebedrijf, dat op meerdere markten in het oosten van het land te vinden is. Zoon Richard is sinds begin 2016 ingestapt. Op dat moment namen de mannen ook de bekende Kaashandel Van het Reve over.
"We kopen al 35 jaar in bij dezelfde groothandel. Daarom kunnen we rekenen op een scherpe prijs en weten we precies welke kwaliteit we krijgen", vertelt Jan. "Onze specialiteit is Noord-Hollandse kaas; Smeuïge kaas met ongekend volle smaak. Deze kaas is standaard minder zout en krijgt, in tegenstelling tot veel kazen die in de supermarkten liggen, alle rust om te rijpen. Dat proef je", vult Richard aan. "Maar ook boerenkazen zijn het proberen waard. We verkopen inmiddels zo'n 48 verschillende soorten kaas. Het assortiment is bijzonder veelzijdig, uiteenlopend van milde jonge kaas tot karaktervolle en pittige overjarige."
Het assortiment is door de jaren heen wel enorm veranderd. "Vroeger had je bijvoorbeeld geen 30+ kaas. Dat waren juist de armoedige kazen", lacht Jan. "Anno 2019 is deze kaas juist populair. Ook geitenkaas is trendy! In vergelijking met koemelk verhoogt geitenmelk de opname van ijzer en verbetert het de botvorming en de beschikbaarheid van bepaalde mineralen in je lichaam. Er zitten ook veel vitamines in."
Beide mannen zijn echte kaasspecialisten en praten vol trots over de producten. Jan: "Kaas is een heel mooi product. Het leeft! Elke kaas is uniek en heeft een eigen verhaal. Geen enkele kaas smaakt hetzelfde. Iedereen die een lekkere en goede kaas wil proeven, is welkom bij ons op de markt. Wij denken met de klanten mee. Wil je een klein stukje? Geen probleem, we snijden precies de hoeveelheid af dat een klant nodig heeft. Altijd vers van het mes. Ook vacuüm verpakken behoort tot de mogelijkheden. Klaar terwijl u wacht. En alles tegen een goede prijs, zeker niet duurder dan de supermarkt."
De afgelopen 35 jaar hebben al vele inwoners de weg naar de kaashandel weten te vinden. Richard: "De markt in Nijverdal wordt nog steeds goed bezocht, we hebben vele leuke, vaste klanten. We missen soms wel de hele gezinnen, die gezellig een rondje over de markt komen maken. Terwijl de markt voor deze doelgroep juist zoveel te bieden heeft. Bij elke marktkoopman ligt er voor de kinderen iets klaar. Ook bij ons kunnen ze altijd een lekker plakje kaas en vaak een presentje ophalen."

Acties en Goodiebag

Van Gerresheim viert het 35-jarig bestaan met spetterende acties. Houd deze krant en de Facebook-pagina en website van de kaashandel in de gaten. Op zaterdag 2 november ligt er voor elke betalende klant een mooie Goodiebag klaar met heerlijke producten en een presentje. Kom je ook proeven van de heerlijke kwaliteitskazen?
Van Gerresheim staat iedere zaterdag op de Nijverdalse Zaterdagmarkt, voor het Scala Reform huis. Daarnaast hebben zij hun standplaats op woensdagochtend in Borculo, op donderdagochtend in Hellendoorn, op vrijdagochtend in Vroomshoop en Emmen en op zaterdag, naast Nijverdal ook in Enter en Winterswijk.