Afbeelding
Foto:

Gemeente Hellendoorn kijkt uit naar bevrijdings-jubileum

HELLENDOORN - Het zal u niet ontgaan zijn; volgend jaar vieren we het 75-jarig jubileum van de bevrijding. Veel gemeenten en lokale organisaties pakken groots uit om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan.

Ook in Nijverdal worden volop activiteiten gehouden. Het comité '75 jaar Vrijheid' is inmiddels druk bezig met de voorbereiding van de diverse activiteiten. In Nijverdal komt de nadruk op 5 mei te liggen. Een aantal activiteiten voor die dag zijn al bekend zoals het vrijheidsvuur, dat met een grote parade vanaf de "Paarse poort" binnen wordt gebracht.

Veel te beleven
Tijdens de gehele dag worden er tal van activiteiten georganiseerd met straatmuziek, café René vele figuranten en een prachtig versierde Grotestraat zullen de sfeer van de jaren '40 even terug brengen. Om 16.00 uur komt de grote Liberty Tour van "Keep Them Rolling" met maar liefst 150 voertuigen Nijverdal binnen. Vanaf 17.00 uur start de Liberty Party met veel muziek en een spectaculaire afsluiting.

Doe mee!
De organisatie wil graag dat zo veel mogelijk mensen hiervan kunnen genieten en de jaren 40-45 mee of (her)beleven. U begrijpt: ze hebben veel deelnemers nodig om alles te realiseren. Het comité nodigt bij deze dan ook graag mensen uit van zang-/toneelverenigingen, buurtverenigingen en iedereen die hierin is geïnteresseerd om een bijdrage te willen leveren aan deze dag. Het comité organiseert een informatieve bijeenkomst op donderdag 28 november om 19.00 uur in het Memory museum. Zij zullen dan hun plannen nader toelichten. U bent van harte welkom en graag tot dan.

Afbeelding