Afbeelding
Foto:

Help Tessa (25) naar Amerika voor een hoopvolle hersenletsel behandeling!

Tessa Veltens is 17 jaar wanneer ze in de badkamer op haar voorhoofd valt en hersenletsel oploopt. Haar hersenletsel heeft grote gevolgen en be?loed nog steeds haar hele leven. Ze zit hierdoor al meer dan 7 jaar thuis en elke dag is een gevecht. Er is gelukkig 1 lichtpuntje en dat is een behandeling in Amerika!

Tessa heeft als gevolg van haar val altijd zware hoofdpijn, ze voelt zich altijd uitgeput en heeft veel cognitieve klachten. Ook heeft ze veel last van prikkels. Bij te veel licht en geluid word ze misselijk en ziek. Tessa brengt het grootste gedeelte van de dag door in bed omdat alles wat ze doet heel veel energie kost en het levert altijd meer pijn op.

Na al die jaren vechten had Tessa de hoop op herstel wel opgegeven, ze had inmiddels al zoveel artsen geraadpleegd en allemaal zonder succes. Afgelopen zomer las ze over de behandeling in Amerika, ook las ze veel succes verhalen van anderen die haar voorgingen. Haar hoop begon langzaam aan te groeien. Al snel had Tessa een intake gesprek en bleek ze de perfecte kandidaat te zijn.

De Behandeling die Tessa wil gaan volgen is bij Cognitive FX in Utah. De behandeling duurt een week, voordat de behandeling begint word er een MRI gemaakt waarop precies te zien is welke hersengebieden inactief zijn. Tijdens de behandeling worden de beschadigde delen van de hersenen gedwongen om weer mee te werken doordat je zoveel mogelijk tegelijk moet doen, zowel op cognitief als fysiek gebied. De behandeling is uniek en word alleen in Amerika uitgevoerd. Omdat de behandeling niet vergoed word en veel geld kost heeft Tessa een crowdfunding opgezet. Tessa wil niets liever dan dat ze haar leven weer terug krijgt!

Wil je meer weten of wil je doneren? Dat kan via deze link. https://www.doneeractie.nl/actie/37709