Afbeelding
Foto:

Algemene regels voor evenementen

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn heeft op 3 december verschillende algemene regels voor evenementen vastgesteld. Het gaat voor een deel om al bestaande regels die geactualiseerd zijn, maar ook enkele nieuwe bepalingen.

Het gaat om algemene regels voor het aanbrengen van straatversiering, het uitdelen en oplaten van ballonnen, het gebruik van het Blokkenpark en Storkpark in Nijverdal, gebruik van Cool Nature in Hellendoorn, de Grotestraat in Nijverdal, het Leo ten Brinkepad in Nijverdal en het Henri Dunantplein in Nijverdal.

Vergunningsvrij?
Wanneer u een vergunningsvrij evenement organiseert op één van deze locaties is het belangrijk om rekening te houden met de algemene regels. Deze zijn te vinden via www.hellendoorn.nl. Wanneer u een evenement met vergunningsplicht organiseert zijn deze bepalingen al standaard opgenomen als vergunningsvoorschrift.

Veiligheid voorop
Er zijn ook wat wijzigingen gedaan op het gebied van veiligheidsvoorschriften. Zo zijn de voorschriften voor brandveiligheid, voedselbereiding en extreem weer ingetrokken. Zo valt brandveilig gebruik onder het landelijke 'Besluit Brandveilig Gebruik'.