Boswandeling bij het maanlicht

NIJVERDAL - Kijk eens omhoog en zie de Maan en sterren stralen aan de donkere hemel. Beleef een bijzondere, mysterieuze wandeling in het donker.

Beleef het donker en de Maan bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. De Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer bieden op zaterdag 4 januari een mooi programma aan rond het thema donker en de Maan.
De avond zal bestaan uit verschillende onderdelen. De volgorde van het programma is weersafhankelijk. De Sterrenwacht Hellendoorn geeft een presentatie over de Maan, met daarbij leuke weetjes over het heelal. De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt over het nachtelijk leven op de Sallandse Heuvelrug en het belang van duisternis in de natuur. Als de hemel helder is kunt u het planetarium en/of de koepel met telescopen bezoeken. Maak samen met de boswachter een wandeling door bossen. De nadruk ligt op de mystiek van de natuur, gehuld in duisternis. Zie de silhouetten van bomen en struiken en hoor de spookachtige roep van een uil.

Praktische info

Trek warme kleding en stevige schoenen aan. Deelnamekosten zijn € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar (inclusief een kop koffie/thee). De avond duurt van 19.30 tot 22.30 uur. Graag online aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/beleef-de-maan-op-de-sallandse-heuvelrug.