Afbeelding
Foto:

In februari nieuwe cursus valpreventie

NIJVERDAL - Na een tweede geslaagde cursus valpreventie, starten Cesartherapie Nijverdal, Ergotherapie Salland en FysioSterk in februari 2020 met een nieuwe groep. Aanmelding is reeds mogelijk.

Vallen bij ouderen komt steeds vaker voor, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Jaarlijks komen meer dan 100.000 mensen bij de eerste hulp in het ziekenhuis. Veelal na een val in en rond het huis. Mogelijke oorzaken van een val kunnen zijn duizeligheid, incontinentie, angst om te vallen, achteruitgang van zien en horen, medicatie, een te lage bloeddruk bij het opstaan of bukken, weinig beweging, veiligheid in en om het huis, schoeisel en verkeerd gebruik loopmiddelen. Komen bovenstaande factoren u bekend voor? Dan kan de cursus valpreventie voor u een goede uitkomst zijn. Het doel van de cursus is voorkomen of verminderen van het aantal valincidenten.

Inhoud cursus
Tijdens de cursus valpreventie komt het volgende aan bod: inzicht krijgen in de oorzaken van vallen in het dagelijkse leven, gevaren binnen de thuissituatie opsporen, verbeteren van het looppatroon, spierkracht, houding en evenwicht. Daarnaast worden er adviezen gegeven om aanpassingen te doen, waardoor het valrisico wordt verminderd. Deze cursus is bedoeld voor 65-plussers die het afgelopen jaar gevallen zijn, of moeite hebben met bewegen of lopen, of bang zijn om te vallen. Gedurende 10 weken op maandag en donderdag van 11.00 tot 12.00 uur komen de deelnemers bij elkaar voor een screening, valparcours met obstakels en beweeg-balansoefeningen.

Start cursus
Vanaf maandag 10 februari is het mogelijk om de cursus valpreventie te volgen onder begeleiding van Fysiotherapeut Karlijn Brouwer (FysioSterk), Ergotherapeut Lisette Mocking (Ergotherapie Salland) en Cesartherapeut Bianca van Aefst (Cesartherapie Nijverdal). De cursus wordt vergoed vanuit de reguliere fysiotherapie en ergotherapie-behandeling. Voor opgave (mogelijk t/m 31 januari) en meer informatie kunt u contact opnemen met FysioSterk, Tel: 0548-616687 of mail naar info@fysiosterk.nl.