Waterpolo  Nijverdal, Het Ravijn Dames  1 - De Ham dames1  21-12-2019, eredivisie waterpolo dames, Nijverdal
Waterpolo Nijverdal, Het Ravijn Dames 1 - De Ham dames1 21-12-2019, eredivisie waterpolo dames, Nijverdal Foto: Wim Beunk

Dames Het Ravijn verstevigen koppositie

EDE/NIJVERDAL - De waterpolodames van Het Ravijn is het gelukt om afgelopen vrijdagavond in Ede de koppositie op de eredivisieranglijst te verstevigen. In zwembad De Peppel won de Nijverdalse ploeg met 10-12 van Polar Bears.

De Nijverdallers wisten een 4-2 en 5-4 achterstand om te buigen naar een voorsprong. Woordvoerder Lot Stertefeld hierover: "De eerste twee periodes ging het gelijk op, maar de laatste twee periodes kon je goed zien dat wij beter in de wedstrijd zaten en hierdoor doelpunten konden maken. We creƫerden meer in de aanval en verdedigden goed." In de vierde periode wisten Lieke Klaassen met drie treffers en Noa de Vries met een treffer Het Ravijn het laatste zetje te geven. Zij trokken met hun doelpunten de overwinning naar zich toe.

Programma
Zaterdag speelt Dames 1 in het Leidense zwembad De Zijl om 17.05 uur een uitwedstrijd tegen ZVL. De Ravijnheren spelen ook weer hun eerste competitiewedstrijd. Dat wordt ook een uitwedstrijd. De ploeg van Ron Loos speelt om 19.00 uur in Wormerveer tegen de heren van De Ham. Zet zaterdag 8 februari vast omcirkelt in uw agenda! De beide hoofdmachten spelen dan eindelijk weer een thuiswedstrijd. Dames 1 gaat dan voor de kwartfinale van de KNZB beker om 18.00 uur van start tegen het Barendrechtse ZPB H&L Productions. Op zaterdag 18 januari won de ploeg in Barendrecht met 14-6 een competitiewedstrijd. De Ravijnheren krijgen op 8 februari ook een tegenstander van formaat in het Ravijnwater. Om 19.30 uur is het Utrechtse UZSC de tegenstander. Een avondje topsport, dat zeker de moeite waard is om te komen aanmoedigen.

Statistieken
Zaterdag 24 januari 2020
Zwembad "De Peppel" Ede
Polar Bears-Het Ravijn:10-12.
Periodestanden: 4-2, 5-4 (1-2), 7-8 (2-4),10-12 (3-4)
Doelpunten Polar Bears: Luna de Vries 5x, Nienke Vermeer 1x, Feline Voordouw 1x, Marit Bergers 1x, Storm Willemsen 1x, Laura Schinkel 1x.
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Klaassen 6x, Noa de Vries 3x, Charlotte Mensink 1x, Nienke Bouwmeester 1x, Sophie Veldhuis 1x.