Afbeelding
Foto:

College wil OZB-verhoging voor woningen tot 17,5 procent beperken

HELLENDOORN - Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om de onroerendezaakbelasting (OZB) voor woningen dit jaar met 17,5% in plaats van 25% te verhogen. Daarmee geeft het college invulling aans de toezegging om de OZB-stijging te beperken.

Wethouder Beintema van Financiën: "Het college heeft zich ingezet om op verantwoorde wijze een goed voorstel te doen om de OZB-verhoging te beperken. We zijn blij dat we de tariefstijging enigszins kunnen terugbrengen. Dit vergt voor dit jaar een bedrag van € 372.000. Dat kunnen we betalen uit enkele eenmalige voordelen."

Afvalstoffenheffing
Afgelopen jaar hebben 4.600 huishoudens een grote restcontainer omgeruild voor een kleine container. Huishoudens zijn daardoor voordeliger uit, maar door het grotere aantal kleinere containers dalen ook de inkomsten voor de gemeente. Dat betekent dat de basisheffing voor afvalstoffen dit jaar iets hoger wordt, dan eerder was voorzien. De gemeenteraad van Hellendoorn neemt op 4 februari 2020 een besluit over het voorstel van het college over de beperking van de verhoging van de OZB en de aanpassing van de basisheffing voor de afvalstoffen.