Afbeelding
Foto:

Geweldige ouder-kind dropping bij de scouting De Reggegroep

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Afgelopen zaterdag organiseerde scouting De Reggegroep een dropping voor de jeugdleden. Deze activiteit was de eerste in de rij van drie, die gehouden worden ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de scoutinggroep van Hellendoorn-Nijverdal. Deze activiteit verschilde met de normale opkomsten, omdat deze met de ouders werd gedaan.

De jongsten, de Bevers en de Welpen, liepen de tocht 's middags. Met een geblindeerde touringcar werden de groepen op verschillende punten afgezet. Al lopend gingen ze naar de volgende posten, gebruik makend van de verschillende route-opties. De lengte van de tocht en de opdrachten waren afgestemd op de leeftijd. Het eindpunt was de blokhut, waar zij zich lekker konden opwarmen bij het kampvuur en de maag vullen met soep en broodjes. Hier was ook een trappersbaan en een kabelbaan, op 6 meter hoogte. Deze waren gepionierd (gebouwd), door de volwassen scouts. Daar werd druk gebruik van gemaakt en vooral voor de jongsten een hele nieuwe ervaring.

In de avond
's Avonds was de dropping voor de Scouts en de Explorers, de jeugdspeltakken tot ongeveer 18 jaar. Ook zij vertrokken met geblindeerde bussen naar de verschillende dropplaatsen. De route-opdrachten waren afgestemd op deze -meer- ervaren jeugdleden en de duisternis maakte het extra moeilijk. Op de posten, zes in totaal, stonden de verschillende opdrachten klaar. Eén van de opdrachten was kanovaren om de route naar het volgende punt te krijgen. Best een uitdaging, zo in het donker!
Uiteraard werd tussendoor de inwendige mens niet vergeten. Ook het A-lopen is een uitdaging. Je hebt een levensgrote A (bestaande uit palen en touwen). Vervolgens gaat één persoon staan in de A, om zich te verplaatsen over een afstand van enkele meters. Samenwerken tussen hem/haar en de 4 personen die de verschillende touwen hanteren is een must. Een goede teambuilding opdracht!
Bij de diepe zandkuil in de Hellendoornseberg waren zes warmtebronnen verstopt met cijfers en letters. Gebruik makend van een warmtecamera konden de deelnemers, op aanwijzing van hun groepsleden, de bronnen opzoeken. De cijfers en letters vormden samen "75 jaar", de leeftijd van Scouting De Reggegroep.
De laatsten kwamen tegen 01.30 uur aan bij de blokhut, waar de kabelbaan de laatste activiteit was. Als afsluiting konden ook zij genieten van het fijne kampvuur, de soep en knakworsten. De 150 deelnemers en 30 man/vrouw organisatie kijken erg tevreden terug op deze fantastische avontuurlijke dropping!