Workshops in de bibliotheek

NIJVERDAL - Tetem organiseert in samenwerking met Twentse Maakplaatsen elke schoolvakantie een High Tech programma. In de voorjaarsvakantie zijn er weer workshops voor kinderen in heel Twente.

Deze keer kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar aan de slag met huisrobot Homey. Op maandag 17 februari zijn er twee workshops in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal (Willem Alexanderstraat 7, tweede verdieping). De eerste is van 13.00 tot 14.30 uur, voor kinderen van 6 tot 9 jaar. De tweede is van 15.00 tot 16.30 uur, voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Geef uw kind(eren) op en laat hen techniek ervaren en onderzoeken. Kosten: 2,50 euro per persoon, reserveren via de bibliotheek: www.zinin.com.

AI-technologie

Volwassenen en kinderen zijn zich er niet van bewust dat zij dagelijks in contact komen met AI-technologie. 'Artificial Intelligence' is overal, ook in onze thuisomgeving. Recent onderzoek uit Japan toont aan dat een huisrobot naast het uitvoeren van opdrachten ook bepaalde behoeften op sociaal vlak kan invullen. Door deel te nemen leren jongeren wat zo'n robot allemaal kan en hoe je deze kunt aansturen met je eigen stem. Deze activiteiten sluiten aan op de tentoonstelling van Anne de Boer (en bijbehorende events over kunstmatige intelligentie), te zien tot en met 10 mei bij Tetem in Enschede. Zie voor meer informatie over workshops/ de maakplaatsen tetem.nl/maakplaatsen.