Afbeelding

Hulzense Boys hervat competitie met overwinning

HULSEN - Afgelopen zaterdag speelde Hulzense Boys de eerste wedstrijd na de winterstop. Tegenstander was VSCO uit Oosterwolde. Deze ploeg speelde vorig jaar in de andere tweede klasse en stond vooraf in de onderste regionen van de ranglijst. Hulzense Boys stond op een gedeelde tweede plaats, waarbij aangetekend dient te worden dat de laatste drie wedstrijden voor de winterstop in een gelijkspel waren geëindigd.

Beide ploegen wilden 2020 dus goed beginnen en hoopten een overwinning bij te schrijven. Het was thuisploeg Hulzense Boys wat al vroeg het initiatief pakte. De ploeg liet via combinatievoetbal de bal rondgaan en hoopte een gaatje te vinden in de hechte verdediging van de gasten. Dit lukte echter in de beginfase onvoldoende, waardoor Hulzense Boys wel heel veel balbezit had, maar niet echt grote kansen kreeg. De eerste mogelijkheid kwam vanuit een voorzet van Tim van der Zande, die door Jordy Wolfkamp hoog over werd geschoten. Iets later waren de roodhemden wel dichtbij. Een voorzet van Jordy Wolfkamp werd door een verdediger goed weggewerkt voordat Thomas Nijkamp de bal in kon tikken. VSCO probeerde in de tegenstoot met lange ballen gevaarlijk te worden. Hulzense Boys zette na balverlies echter goed druk, waardoor VSCO de bal niet lang in bezit kon houden en geen kansen kon creëren. Zoals gezegd deed de ploeg van Bram Freie dit in de eerste helft ook niet veel, maar toch viel er in de eerste helft een doelpunt te noteren. Thomas Nijkamp pikte een bal op het middenveld op, passeerde een verdediger van de tegenstander en gaf een goede voorzet op Sander Kamphuis. Deze nam de bal aan en schoot de bal hard in het dak van het doel, 1-0.

Tweede helft
Hulzense Boys probeerde in de tweede helft de score uit te bouwen en al snel kreeg het daar een goede kans op. Een voorzet van Jordy Wolfkamp werd door Danny Schoenmaker net aangeraakt, waardoor Mats Knol de bal vrij voor de doelman niet goed in kon koppen. Wat later was er na goed drukzetten een misverstand op het middenveld van de ploeg uit Oosterwolde. Thomas Nijkamp was er als de kippen bij en stuurde Mats Knol diep. Mats passeerde de doelman, die uiteindelijk Mats neerlegde binnen de beruchte lijnen. De toegekende strafschop werd door Jordy Wolfkamp goed binnengeschoten, 2-0. VSCO bracht na dit doelpunt hun lange aanvaller en de ploeg kreeg meer spelaandeel, maar tot grote kansen leidde dit niet. Hulzense Boys kreeg ook nog enkele mogelijkheden via Jorn Wilbrink en Richard Wolters. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de prima leidende scheidsrechter Braaksma een 2-0 eindstand op het wedstrijdformulier noteerde. Een terechte overwinning voor Hulzense Boys, dat voetballend de bovenliggende partij was en nauwelijks kansen weggaf.