Afbeelding
Foto:

Regiokampioenschappen in manege 't Oale Spoor

HELLENDOORN - Twee weekenden lang staat bij manege 't Oale Spoor alles in het teken van de Regiokampioenschappen dressuur voor paarden en pony's.

Op vrijdag 7 februari komen de hoogste klassen in de ring, namelijk de klassen Z1, Z2 en ZZ-Licht. Rond 18.00 uur rijden deze klassen hun Kür op muziek. Een mooie mogelijkheid voor publiek om dit eens in eigen regio te bekijken. Zaterdag zijn de paarden in de klasse L en M aan de beurt. Deze dag wordt er van 9.00 tot 21.00 uur gedressuurd. Vrijdagavond 14 februari komen de pony's in actie in de klasse Z1 en M1. De zaterdag 15 februari is weer een volle dag met pony's in alle klassen. De toegang voor het publiek is gratis. Zo kan iedereen genieten van de mooie paardensport en onze leden aanmoedigen om een goede prestatie neer te zetten. Afgelopen weekend zijn er ook weer prijzen gehaald door leden van PSV Hertruiters. Frank Hosmar boekte de overwinning om de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur tijdens Jumping Amsterdam. Met zijn paard Alphaville NOP hield hij de concurrentie met 77,667% op ruime afstand.

Mooie wedstrijd
Berber Nijland en haar pony Henshof Wesly mochten naar een springwedstrijd in Den Ham. Ze gingen van start in de klasse B categorie A/B. Ze sprongen twee mooie foutloze parcoursen en wisten in een groot deelnemersveld de vierde en de eerste prijs op te eisen met 73,5 en 80 stijlpunten. Jip Ottes en Zenzi Boy deden mee aan de springwedstrijd in Den Ham. Ze behaalden in een groot deelnemersveld een tweede en een derde prijs met maar liefst 82,5 en 80,5 stijlpunten. Liz Jannink ging met haar pony naar een dressuurwedstrijd in Mariënheem. Hier behaalde zij met haar pony Evenveen's Victory een eerste prijs in de klasse L1 categorie ABC met 183,5 punten. Ook Thijmen Hosmar startte met zijn pony Candy Crush in Mariënheem, hij werd vierde.