Afbeelding
Foto:

Informatieavond over pleegzorg 4 maart

HELLENDOORN - De meeste kinderen in Nederland groeien gelukkig en gezond op met een fijn thuisleven. Maar er zijn ook kinderen die door uiteenlopende omstandigheden tijdelijk of langer niet thuis kunnen wonen. Voor hen is pleegzorg van groot belang. De gemeente Hellendoorn organiseert in samenwerking met pleegzorgorganisaties op 4 maart een informatieavond over dit aspect.

Ook in Hellendoorn en omgeving zijn kinderen die behoefte hebben aan de stabiliteit van een pleeggezin. Bijvoorbeeld wanneer ouders kampen met psychische of verstandelijke problemen, verslaving of andere factoren waardoor een stabiele thuissituatie niet vanzelfsprekend is. Het is echter lastig om voldoende gezinnen te vinden die deze uitdagende taak aandurven.

Bijeenkomst
Op woensdag 4 maart organiseert de gemeente Hellendoorn in samenwerking met Jarabee en Trias een informatieavond over pleegzorg. Deze zal gehouden worden in de Hellendoornzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. De avond start om 19.30 uur en duurt tot circa 21.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.

Aanmelden
Bent u ook geïnteresseerd in pleegouderschap? Aanmelden voor de bijeenkomst kan door te mailen naar Barbara Eggink via b.eggink@hellendoorn.nl