Afbeelding
Foto: Willem Kappert

De Bar is weer even open

HELLENDOORN - In 1969 bedacht een groepje jongeren dat het leuk zou zijn een uitgaansgelegenheid in het dorp te hebben. Vanuit de Hervormde Kerk was er wel een 'club', in de Leerkamer, maar deze jongeren hadden behoefte aan iets anders. Herman Kampman was cultureel medewerker bij de stichting Hellendoorn, die na de opening van het gemeentehuis in Nijverdal het beheer van het Noaberhuus kreeg, en heeft ze op weg geholpen.

Henk Meijerink en Ria Jannink raakten via de 'De Bar', zoals de club genoemd werd, goed bevriend en willen na vijftig jaar de mensen van toen nog wel eens terug zien. "Wij zijn maar een paar jaar bij De Bar betrokken geweest," vertelt Henk. "Maar we hebben daar toch een hechte vriendengroep gekregen en dat is eigenlijk altijd zo gebleven," zegt Henk. "We drinken nog elke eerste zondag van de maand samen koffie met een aantal. Het was altijd gezellig in De Bar, maar het ging wel regelmatig ten koste van ons schoolwerk."
"We hebben veel mooie momenten beleefd," vult Ria aan. "Het lijkt ons leuk al die mensen weer eens te zien. En te praten over de acties die we gevoerd hebben. De singletjes die bij opbod verkocht werden."

Ze hopen dat de oude tijden, zoals op de foto (van Willem Kappert) met dj Rex Raino, straks herleven als 'De Bar' weer voor één keer open gaat. "We gaan er met veel medewerkers en bezoekers van toen samen een gezellig feest van maken, gezien de 100 aanmeldingen die we al hebben. Er komt een foto-expositie met diverse sfeerbeelden van binnen en buiten 'De Bar' in de voormalige raadzaal." Ria en Henk lachen. "Sommige foto's zijn van zo lang geleden dat ik mezelf niet eens herkende," zegt Henk. "Ze maken ongetwijfeld geweldige herinneringen los en zijn zeker onderwerp van gesprek. En we draaien twee films uit die tijd."
De reünie van De Bar vindt plaats op zaterdag 29 februari, in het Noaberhuus, van 20.00 tot 0.00 uur. Iedereen die er bij wil zijn, kan zich nog aanmelden via Henk (henkenhenny@home.nl) of Ria (riajannink@gmail.com). De toegang is gratis (vrije gift), consumpties zijn voor eigen rekening en moeten contant betaald worden (GEEN PIN!).