Afbeelding
Foto:

Gemeentelijk nieuws van deze week

HELLENDOORN - De afgelopen week stond voor veel mensen weer in het teken van carnaval. Even de boel de boel laten en lekker genieten van dit mooie feest, hier of elders in de regio. Maar het was ook een stormachtige, drukke week op vele fronten.

De hulpdiensten waren weer paraat de afgelopen week als gevolg van het stormachtige weer. Deze week was er ook weer veel regenval in de regio. Gevolg was dat ook de rivier de Regge buiten de oevers trad. Dit roept dan ook wel eens vragen op bij inwoners. Want: is dat de bedoeling? Ja! Het gecontroleerd buiten de oevers laten lopen van de Regge is inderdaad onderdeel van het beleid van het Waterschap Vechtstromen en de gemeente. Er zijn namelijk ook specifieke plekken waar deze veilig kan 'overstromen', zodat dit geen overlast en natte voeten oplevert op andere plekken. De gemeente bedankte dinsdag dan ook het Waterschap Vechtstromen, dat alert blijft op mogelijke problemen. In ander natuurnieuws: sinds 19 februari wordt gewerkt aan het natuurherstel op de Zunasche Heide. Staatsbosbeheer voert momenteel diverse maatregelen uit om de natuur te herstellen en sterker te maken, in het kader van de Natura 2000-doelen. Tot en met het voorjaar van 2021 is een aannemer op verschillende momenten met machines bezig in en om het gebied. Dit met zo min mogelijk overlast voor omwonenden.

Vacature
In minder stormachtig nieuws: de gemeente is ook op zoek naar een nieuwe adjunct-directeur. De gemeente Hellendoorn zoekt een inspirerende, resultaatgerichte kandidaat. De adjunct-directeur neemt, samen met de algemeen directeur / gemeentesecretaris een leidende rol bij de verdere ontwikkeling van de organisatie. De ambitie van de gemeente is om een weerbare en flexibele organisatie te zijn die in kan spelen op ontwikkelingen en veranderingen. Op www.hellendoorn.nl staat de volledige vacature. Een sollicitatie indienen moet voor 9 maart.

Foto's gezocht
Hellendoorn is een zeer fotogenieke plek om te wonen. Eentje die ook nog eens heel gezellig is! De gemeente vraagt inwoners met een liefde voor fotografie om eens wat leuke foto's in te sturen van activiteiten of mooie taferelen binnen de gemeente. De gemeente Hellendoorn wil deze dan namelijk gebruiken in de communicatieve uitingen zoals op de website, het gemeentenieuws of op sociale media. De gemeente zal dan de naam van de betreffende fotograaf vermelden bij gebruik. Wie een leuke foto aan wil bieden kan deze mailen naar communicatie@hellendoorn.nl met vermelding van de naam die u dan bij de foto's wilt.

Groene schoolpleinen
De gemeente Hellendoorn wil ook in 2020 werken aan het groener en duurzamer maken van de hele gemeente. Ook de schoolpleinen mogen wij hierbij niet vergeten! Scholen die hier behoefte aan hebben kunnen via de gemeente vijf uur advies van een ontwerper krijgen om hun pleinen groen, educatief en klimaatadaptief in te richten. Eén voorbeeldtraject werd al gerealiseerd, het groene eiland in het dorp Hellendoorn. De gemeente hoopt dat ook andere scholen gebruik zullen maken van het aanbod.