Afbeelding
Foto:

Sport, bomen, toiletten en meer!

HELLENDOORN - Het was weer een drukke week voor de gemeente Hellendoorn. Uiteraard maakte het oprukkende corona-virus de tongen los, met twee besmettingen in Nijverdal.

Gelukkig laten we ons als nuchtere Twentenaren niet snel angst aanjagen. Met wat voorzorgsmaatregelen zoals vaker je handen wassen komen we al heel ver om te grote problemen te voorkomen. De laatste informatie over de corona-uitbraak is het beste te vinden op de website van het RIVM, www.rivm.nl

Meer te melden
Gelukkig gaat het normale leven gewoon door, zo ook de diverse geplande activiteiten voor de komende tijd. Komende woensdag 19 maart doet Hellendoorn voor de 49-ste keer mee met de Nationale Boomfeestdag. Om 10.00 uur gaat deze van start. Wethouder Henk Nijhof plant dan samen met kinderen van de Triangel een voedselbosje tussen de Kruidenlaan en de Morgenster. Dit zijn dan bomen en struiken met eetbare vruchten, zoals hazelaars en krenten.

Vernieuwing
Het eerdere bosplantsoen dat op deze plek stond was op; de gemeente zag dit dan ook als een uitgelezen kans om dit te renoveren volgens het concept 'Bosplantsoen 2.0'. De beplanting werd specifiek geselecteerd op een betere bes- en vruchtdracht. Mens en dier kan hier straks van genieten. De verschillende soorten bieden ook een uitgelezen kans voor kinderen om wat meer te leren over aspecten zoals de biodiversiteit. Komende week worden in totaal 12 nieuwe bomen en 18 soorten struiken geplant; in totaal ruim 1.220 stuks.

Praat mee over sport
Komende maandag 16 maart is vanaf 20.00 uur de BLOS-vergadering in het Huis voor Cultuur en Bestuur. BLOS is de Bestuurscommissie voor Lichamelijke Opvoeding en de Sport. BLOS neemt namelijk de taken op het gebied van sport over van het college van B&W. Zo valt ook het beheer van sportvoorzieningen onder hen. Op de agenda staat onder meer het advies voor verlengen van de looptijd van de Sport- en Beweegnota 2016-2019 en het advies Concept Lokaal Sportakkoord. Dit laatste gaat over zaken zoals het stimuleren van sporten bij de inwoners. Belangstellenden zijn van harte welkom om mee te praten. De stukken staan op www.hellendoorn.nl/blos

Openbare toiletten
Sinds kort heeft Nijverdal enkele openbare toiletten. Onder meer bij Lysa's aan de Maximastraat en de Huiskamer aan de Markt hebben toiletten die ook voor minder validen geschikt zijn. Daarnaast is er een openbaar toilet in de parkeergarage onder Nieuw Dunant. Er wordt op dit moment gekeken welke toiletten in het Huis voor Cultuur en Bestuur opengesteld kunnen worden voor het publiek. Ook praat de gemeente met ondernemers in het centrum om meer toiletten beschikbaar te laten stellen. Het Gehandicapten Platform Hellendoorn verkent verdere mogelijkheden met de ondernemers. De gebouwen met een openbaar toilet zijn aan de buitenkant herkenbaar met een blauwe sticker op de deur of de gevel.