120 jaar Nut en Genoegen

NIJVERDAL - Op woensdag 11 maart werd, voor de 120ste keer, de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van Nut en Genoegen gehouden in de Rietslenke.

De vereniging bestaat momenteel uit 40 leden. Door het bestuur werd de nieuwe secretaris, Marieke Scharphof, voorgesteld. Hiermee is het bestuur weer compleet. Nadat de penningmeester een korte uitleg gaf over de financiële situatie kon opgemaakt worden dat Nut en Genoegen een financieel gezonde vereniging is. Vervolgens werd door de voorzitter, Joop Timmer, teruggeblikt op de 2 voorstellingen van 2019. Het kinder-toneelstuk De Krimpstraal was zeer succesvol. Afgelopen november stond Nut en genoegen 2 keer in een uitverkocht ZININ theater met het stuk “Hotel te Koop”. Deze komische klucht zorgde voor vele lachsalvo’s uit het publiek. Nut en Genoegen heeft in 2019 meerdere lokale projecten ondersteund. Dit was onder andere bij de startweek 75 jaar bevrijding. Aan alle basisscholen in de gemeente Hellendoorn werd een pakket aangeboden over dit thema. De uitgifte van dit pakket werd in stijl gedaan door koningin Wilhelmina (Renate Zeevalkink) en haar gevolg.

Bevrijdingsactiviteiten
Ook in 2020 zal er veel te zien zijn van Nut en Genoegen bij de diverse bevrijdingsfestiviteiten in Hellendoorn en Nijverdal. Op 2 en 3 mei is Nut en Genoegen aanwezig in Hellendoorn. Op 5 mei zal Café René, van de serie ‘Allo Allo’ haar deuren open doen in het centrum van Nijverdal. Het café is geopend voor publiek en u waant zich even terug in de tijd en treft diverse personages uit de serie. De voorzitter kondigde een feestavond aan met dit jaar een extra met feestelijk tintje voor alle leden in verband met het 120 jarig bestaan van de vereniging. Tot slot was er aandacht voor de jubilarissen. Johan Woolderink was 25 jaar lid en Marianne Woolderink maar liefst 40 jaar. Voorzitter Joop Timmer is 25 jaar lid.