Afbeelding
Foto:

Onze lokale helden zijn er ook in crisis voor U

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Tijdens een crisis tonen mensen hun ware karakter, zegt men. Dit coronavirus waarvan echt niemand de impact kon inschatten is een mooi voorbeeld hiervan. In plaats van “bij de pakken neer te gaan zitten” zijn de lokale Nijverdalse en Hellendoornse ondernemers druk bezig met allerlei creatieve oplossingen. We zien vele horecabedrijven die zich in zeer korte tijd hebben “omgeschoold” tot eerste klas thuisbezorg-restaurants. Mooi om te zien hoe enkelen van hen regelmatig bekend moesten maken uitverkocht te zijn voor die dag. De supermarkten proberen de hamsteraars in goede banen van 1.5 meter te leiden, maar maken voor de ouderen onder ons tijd vrij om rustig te kunnen winkelen. Iedereen probeert zijn steentje bij te dragen om deze crisis het hoofd te bieden.

Zo hebben de lokale ondernemers van Op Naar Nijverdal sinds kort een eigen online verkoopplatform. Dat wil zeggen, voor diegene die liever thuis blijven bestaat de mogelijkheid online te shoppen bij de Nijverdalse en Hellendoornse horeca en winkels. Online naar Nijverdal is in de crisis ontstaan, een samenwerking tussen lokale ondernemers die op deze creatieve manier de omzetderving willen tegengaan en iedereen de mogelijkheid bieden toch lokaal te shoppen. De bestelde artikelen worden door de Fietskoeriers Nijverdal zonder CO2 uitstoot bij u bezorgd.

En laten we vooral nu lokaal onze inkopen doen om op deze manier ons kleurrijke centrum met haar kleurrijke ondernemers te steunen. Elke euro die u in eigen plaats besteedt, wordt ook hier weer geïnvesteerd. Zo houden we onze plaats aantrekkelijk en leefbaar. Oh ja, de lokale ondernemer betaalt ook netjes zijn belasting in Nederland. Dacht u dat Amazon dit ook doet?

Jan Scheppink