Afbeelding
Foto:

Pas op voor ondermijnende criminaliteit

HELLENDOORN - Het is een onderwerp waar we al wel eens vaker aandacht aan schonken: ondermijnende criminaliteit. De afgelopen jaren zijn criminelen steeds handiger geworden in het vermengen van de boven- en onderwereld. Inwoners lopen hierbij concrete risico's.

Ondermijnende criminaliteit is een brede term voor vormen van criminaliteit die een impact hebben op de samenleving en waarbij boven- en onderwereld verstrikt raken. Bijvoorbeeld wanneer een gehuurde boerenschuur in gebruik is als drugslab, of een autodealer auto's levert aan criminelen. Criminelen maken dankbaar gebruik van legitieme bedrijven als dekmantel voor hun criminele activiteiten.

Ook hier
Ook binnen de gemeente Hellendoorn zijn helaas dit soort activiteiten te vinden. Zo werden door de jaren heen al drugspanden gesloten en afgelopen week werden langs de Ossenakmpweg in het buitengebied gedumpte vaten met drugsafval ontdekt.

Weerbaar
De politie en gemeente waarschuwen mensen om alert te zijn. Zeker nu in de crisistijd is het voor sommige mensen aantrekkelijk om snel, makkelijk geld te verdienen. In zee gaan met criminelen levert echte grote risico's op; zowel qua juridische vervolging als verstrikt raken in een criminele wereld die geweld niet schuwt. Ga dus niet in op té lucratieve aanbiedingen voor bijvoorbeeld verhuur van een leegstaande bedrijfsruimte.