Afbeelding
Foto: ANM-Productions

Gratis optreden

HELLENDOORN - Zangeres Annet Nikamp biedt non-profit zorginstellingen in de gemeente Hellendoorn eenmalig een gratis optreden aan. De afgelopen weken heeft ze al voor de nodige ramen staan zingen, tot enthousiasme van veel mensen.

"Het is wel heel leuk om te doen," vertelt Annet. "Het is zo mooi te zien hoe de mensen achter het glas genieten, meezingen en soms zelfs een dansje doen." Nu alle gewone optredens niet doorgaan, moet Annet op een andere manier in vorm blijven. "Het is voor mij echt wel een soort topsport waarvoor ik in training moet blijven. Als ik maanden niet zing, komt dat mijn stem en ademhaling niet ten goede. Door nu deze optredens te doen, snijdt het mes aan twee kanten. De mensen die de hele dag binnen moeten blijven en vrijwel geen aanspraak hebben, krijgen 20 minuten tot een half uur vrolijk vermaak."

De omstandigheden zijn niet altijd perfect, wat veel van Annet vraagt. "Op de ene plek sta ik in de zon en is het warm, de volgende is in de schaduw en best wel koud. Laatst stond ik vlak bij een toch nog redelijk drukke weg. Zoveel lawaai! En toen kwam er ook nog brandweer met loeiende sirenes langs!" Ze lacht bij de herinnering. "Het is heel apart, maar tegelijk een mooie belevenis. Ik heb zelf natuurlijk een tijd in Krönnenzommer gezeten, dus ik weet wat die mensen doormaken," vertelt ze, terugdenkend aan de tijd vlak na haar ongeluk. "Het is schrijnend en tegelijk mooi om te zien hoe zeer de mensen ervan genieten. Soms komen er zelfs nog mensen uit de buurt kijken. Dan kijk ik even rond om te zien of ze wel genoeg afstand houden en gooi er een anderhalve meter polonaise in."

Voor Annet en veel andere entertainers zijn het zware tijden. Omdat alle optredens zijn gecanceld hebben zij geen inkomen. Net zoals alle andere ondernemers natuurlijk die hun deuren gesloten moeten houden. Om toch in (zang)vorm en werkritme te blijven is dit een goede oplossing. "Misschien mag ik bij sommige instellingen nog eens terugkomen, als dit allemaal achter de rug is. Dit ís mijn werk en dat doe ik met heel veel liefde en plezier."
Een optreden aanvragen kan via info@annetnikamp.nl.