Gemeente vraagt naar ervaringen WMO

HELLENDOORN - Goede zorg voor alle inwoners die dit nodig hebben. Dit is in het kort de ambitie die de gemeente voor ogen heeft bij de lokale uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Dit is echter geen eenvoudige taak; zorgkosten stijgen van jaar op jaar en in tijden van bezuinigingen en onzekerheden moet je de euro's zo efficiƫnt mogelijk uitgeven. Om te kijken hoe de ontvangers van zorg dit ervaren, start de gemeente met een nieuw cliƫntervaringsonderzoek.

Meten is weten, zo gaat het bekende gezegde. Dit gaat op voor de prestaties van de gemeente met betrekking tot de oh zo belangrijke zorgtaken die zij toegeschoven kregen door de Rijksoverheid. Over het algemeen presteren gemeenten best goed, met een hoge mate van tevredenheid. Uit eerdere onderzoeken van de gemeente Hellendoorn bleek dat 80 procent van respondenten snel worden geholpen en dat de dienstverlening beter is geworden door de jaren heen. Door het onderzoek regelmatig uit te voeren moet duidelijk worden of dingen beter of helaas ook slechter gaan.

Onderzoek
Onderzoeksbureau MAGIS start op 11 mei met een onderzoek naar de tevredenheid bij zorgontvangers die steun krijgen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Mensen die in 2019 hulp ontvingen krijgen dan mogelijk een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Dit kost ongeveer tien minuten; u helpt de gemeente zo om uw eigen en de zorg voor anderen te verbeteren. Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig en de deelname anoniem. U mag dus gerust openhartig zijn.

Uitkomsten
De gemeente zal de uitkomsten gebruiken voor het verbeteren van de lokale zorg. De uitkomsten worden in juli gepresenteerd en zijn dan te lezen op www.hellendoorn.nl