Afbeelding
Foto: A. van Ipenburg

Gezellig het terras op

NIJVERDAL - Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover: horeca-ondernemers mochten weer gasten verwelkomen op hun terrassen en in hun prachtige etablissementen. In de week voorafgaande aan deze heropening waren de meesten al druk met het uitmeten van het terras, het plakken van stickers en het creëren van een corona-veilig terras.

Bij ToiToi sierden vrolijke ballonnen de ingang, Délifrance zorgde er met een lint voor dat gasten niet 'zomaar' het terras opliepen (het blijft even wennen voor ons allemaal) en bij De Jongens zaten de gasten haast verscholen in het groen. Dat is de eerste blik in het centrum. De Budde, N-Joy, De Barbier, Bistro de Oale Sté en nog veel meer zaken lieten via diverse sociale mediakanalen weten dat ook bij hun het terras/restaurant/de bar weer open is. De berichten op social media lezend is duidelijk dat het overal een gezellige boel was.

Want wat was het gezellig op Nijverdal, die tweede Pinksterdag. Niet zo druk als vorig jaar toen alle winkels open waren en het straattheaterfestival in volle gang was, maar toch gezellig. Overal vrolijke gezichten. Horeca-bazen die vol enthousiasme hun gasten begeleiden naar een fijn plekje op het terras. Gasten die even volkomen zonder zorgen genieten van de zon en het kopje koffie (thee, limonade, bier...) buiten de deur. Dat iedereen dit ontzettend gemist heeft, is maar al te duidelijk zichtbaar. "Dit is toch geweldig," zegt een gast met een weids armgebaar. Haar tafelgenote knikt instemmend. "Het is zo fijn weer eens gezellig met z'n tweeën een kop koffie te kunnen drinken. Voor het hele corona-gebeuren deden we dat elke week. Eerst samen sporten en dan lekker ergens een kop koffie. Ineens ben je alle sociale contacten kwijt, dat voelde zo raar. Nu kunnen we het weer een beetje opbouwen."

Eigenaren van bars en restaurants hebben niet heel veel tijd voor een praatje en dat brengt een gelukkige, brede glimlach op hun gezicht. "Dit is heerlijk, hier leef ik voor," zegt er één. "Sorry, die klant wil nog wat bestellen..." En weg is hij, breeduit lachend. Wat moet het toch vreselijk zijn als je niet kunt doen wat je het liefste wilt.