Afbeelding
Foto:

Zweef presenteert jubileumboek via HOi

NIJVERDAL - Het zal een bitterzoet moment zijn voor De Zweef: op 15 juni kan men eindelijk het langverwachte jubileumboek presenteren. Maar helaas moet het vanwege de coronamaatregelen op een ingetogen wijze gebeuren.

Ruim tien jaar werd gewerkt aan het jubileumboek dat op 15 juni gepresenteerd zal worden. De voetbalclub viert dan namelijk het 100-jarig bestaan tot op de dag. Burgemeester Anne Raven werd bereid gevonden om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen via een live presentatie. Deze zal dan te zien zijn vanaf 19.30 uur bij Hoi TV, maar ook via Facebook. De burgemeester ontvangt niet alleen het boek, maar er zijn ook wat andere agendapunten. Zo worden ook de winnaars bekendgemaakt van de twee prijsvragen die onlangs gehouden zijn.

Brede geschiedenis
Het boek over 100 jaar De Zweef vertelt veel meer dan de geschiedenis van inmiddels oudste nog bestaande voetbalclub in Nijverdal. Elk hoofdstuk van tien jaar bevat een korte beschrijving van de belangrijkste gebeurtenissen op de wereld en in Nederland. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van Nijverdal en op het wel en wee van de andere Nijverdalse voetbalclubs.