Afbeelding
Foto:

In beTwEEN: samenwerking CSG Reggesteyn en Ieder Kind Telt

NIJVERDAL - Op initiatief van Stichting Ieder kind telt (IKT) en CSG Reggesteyn is er een plan ontwikkeld voor alle toekomstige brugklassers. Zo zijn er in de maand juni verschillende kennismakingsactiviteiten die ervoor moeten zorgen dat deze nieuwe leerlingen zich straks snel thuis voelen op Reggesteyn.

Unitleider Onderbouw Jan Heijink: “Voor leerlingen van groep acht is het voorjaar een spannende tijd. De aanmelding voor het voortgezet onderwijs is verstuurd en de voorbereiding van het afscheid van de vertrouwde basisschool gaat beginnen. Sommigen vinden het erg lastig, anderen staan te popelen. Voor allen geldt: als je wat meer over je nieuwe school weet en de docenten en klasgenoten al een beetje leert kennen, geeft dat een goed gevoel. Een goede kennismaking zorgt ervoor dat leerlingen met vertrouwen de zomervakantie ingaan.”

In beTwEEN
De samenwerking heeft de naam In beTwEEN gekregen. In beTwEEN heeft als doel het creëren van een doorlopende lijn, een soort brug tussen het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs om de overstap kleiner te maken. Momenteel draaien er al verschillende projecten zoals: School4You, Gouden Handen, Tutoring en begaafdheid. De maand juni wordt een kennismakingsmaand. CSG Reggesteyn en IKT hebben een programma opgesteld waarmee veelal op afstand kan worden kennisgemaakt met het voortgezet onderwijs.

Live contact
Woensdag en donderdag 10 en 11 juni maakten leerlingen van groep 8 via een live chat contact met leerlingen uit de brugklas. Deze brugklassers probeerden alle vragen te beantwoorden van de leerlingen in groep 8. Op deze manier wordt de afstand en overgang naar de brugklas iets verkleind. Net zoals een les biologie en natuur- en scheikunde op afstand. Deze lessen geven alvast een inkijkje hoe een les in het voortgezet onderwijs gaat. In de komende weken gaan leerlingen van groep 8 ook nog in kleine groepjes naar Reggesteyn voor een kennismaking.