Hellendoorn Bevrijd door naar 2021

HELLENDOORN - De coroncrisis was dit jaar de grote spelbreker bij veel activiteiten rondom het 75-jarig bevrijdingsjubileum. Zo kon ook Hellendoorn Bevrijd niet door gaan. De organisatie heeft nu besloten om alles exact 1 jaar op te schuiven.

Hellendoorn is bevrijd op 10 april 1945, daarom organiseren zij in 2021 exact op dezelfde datum, 76 jaar later, het fantastische evenement ‘Hellendoorn Bevrijd!’ op 9, 10 en 11 april 2021. Alles en nog veel meer wat afgelopen mei is afgelast zal in dit weekend en rondom deze data plaatsvinden, voor zover de omstandigheden dat toelaten. Het kampement op de Hofmansweide, theatervoorstellingen, burger en militair re-enactment, Keep Them Rolling, feestende bevrijders en dansende burgers op het bevrijdingsfestival, alles weer georganiseerd door de Stichting Oald Heldern, de Oranje Vereniging en de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn.

Vrijwilligers nodig
Veel mensen hadden zich al aangemeld als vrijwilliger voor dit jaar; bijvoorbeeld als figurant, re-enactor, muzikanten, koren, sport- en buurtverenigingen en anderen. De organisatie hoopt dat zij ook volgend jaar weer een beroep op hen mogen doen. Om de activiteiten onder de aandacht te brengen en de betrokkenen te informeren zal de organisatie vanaf nu weer regelmatig een nieuwsbrief versturen, met informatie over verschillende items uit de Tweede Wereldoorlog in het algemeen maar ook over dorp Hellendoorn en uiteraard de voortgang van de activiteiten. In oktober beginnen de informatieavonden omtrent het evenement.