Grauwe Klauwier met prooi
Grauwe Klauwier met prooi Foto: Harold Eeftink

Winnaars fotowedstrijd IVN Hellendoorn-Nijverdal bekend

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Het 10-jarig jubileum van de fotowerkgroep INV Hellendoorn-Nijverdal was de aanleiding een fotowedstrijd te organiseren met het thema “Natuur in de buurt”. Het resultaat stemt de werkgroep zeer tevreden, want 54 personen hebben een foto ingestuurd. Er is een zeer gevarieerd aanbod aan foto’s binnen gekomen. Dat bevestigt maar weer eens dat Hellendoorn een gemeente is met prachtige natuur.

Uit de toelichting en het verhaal bij de ingezonden foto’s merk je dat men geniet van het buiten zijn en dit vast te leggen op een foto. Je kijkt dan met andere ogen als je op pad gaat. De driekoppige jury, bestaande uit leden van de werkgroep, stond dan ook voor een pittige opgave een keuze te maken. Er waren twee leeftijdscategorieën. De eerste categorie tot 13 jaar en een tweede vanaf 13 jaar. De eerste categorie had niet zoveel deelnemers, maar de kwaliteit laat zien dat kinderen over een scherp oog beschikken. De winnaars zijn inmiddels bekend en hebben daar persoonlijk bericht van ontvangen. Zij ontvangen hun foto afgedrukt op groot formaat.

De twee mooiste
Uit iedere categorie zijn de twee mooiste foto’s uitgezocht. In de categorie tot 13 jaar zijn als winnaar aangewezen Loes Poffers, tulp met hommel, en Luuk de Beer, De Regge bij de Koemaste. In de tweede categorie zijn als winnaar Niek Juurlink, macrofoto van ringpootroofvlieg, en Harrold Eeftink, Grauwe Klauwier met prooi, uit de bus gekomen.

Expositie uitgesteld
Het was de bedoeling dat de fotowerkgroep nu een expositie zou houden in het Huis van Cultuur en Bestuur in Nijverdal. De winnende foto’s zouden onderdeel uitmaken van deze tentoonstelling. Maar door het coronavirus kan dit nu niet doorgaan en de tentoonstelling is uitgesteld. Op dit moment is niet bekend wanneer dit wel door kan gaan, maar dan zullen de winnende foto’s er ook bij zijn.

De Regge bij de Koemaste
Macrofoto van ringpootroofvlieg
Tulp met hommel