Afbeelding
Foto:

(Hard)lopers gezocht!

NIJVERDAL - Ben jij tijdens de lock down ook begonnen met hardlopen of heb je het weer opgepakt. Goed hoor maar blijf je bij hetzelfde rondje of dezelfde afstand, dan ben je nu na de vakantie toe aan een nieuwe uitdaging. Ga de uitdaging aan om straks bijvoorbeeld de Diepe Hel Holterbergloop te kunnen lopen.

De maandagavond groep van ASV Atletics is op zoek naar nieuwe hardloopcollega’s. Ze trainen in de zomerperiode iedere maandagavond van 19.15 uur tot ongeveer 20.45 uur vanaf verschillende locaties rondom Nijverdal. Misschien heb je ze na de verplichte rustperiode al weer gezien bij de Uitkijk, De Sallandse Berg of camping Noetselerberg. Vanaf eind september lopen ze op de atletiekbaan of zoeken ze de uitdaging in het villapark. Weet je hoeveel hellingen daar zijn?

Onder begeleiding van de deskundige trainer wordt er eerst 1 tot 2 km op een rustig tempo ingelopen. Een gezamenlijke warming up met rek- en strekoefeningen volgt nadien. Tijdens de “echte” training zijn er iedere keer nieuwe soorten trainingen op verschillende parcoursen. Veel oefeningen tussen de 200 en 1000 meter. Interval, fartlek, heuveltraining, minutenloop maar ook een duurloop zijn invullingen van de trainingen. Na deze oefeningen op ieder zijn eigen tempo wordt gezamenlijk teruggelopen naar het startpunt. Zodra het weer mag, wordt er nadien een bakje koffie of thee gedronken. Vaak met nog wat lekkers erbij, je moet wel weer op krachten komen en er is altijd wel iemand jarig geweest! De gezamenlijke loopscholing is voor iedereen een feest, je leert de meest bijzondere loopoefeningen onder de knie te krijgen. Dit werkt ook uitstekend voor de lachspieren! Er wordt fanatiek getraind, maar ieder in zijn eigen tempo. Bovendien staat gezelligheid hoog in het vaandel.

Lijkt het je wat om deze uitdaging aan te gaan dan ben je van harte welkom. Neem contact op met trainer Gerhard Blikman. Hij is te bereiken op 06 5376 2423 of via de mail gerhardblikman@planet.nl. Hij kan je meer informatie geven en vertellen waar de volgende maandagavond gestart wordt. De gehele ASV Atletics maandagavondgroep nodigt je van harte uit om mee te komen trainen.