Afbeelding
Foto: De Wilgenweard

Vakantie vieren in ons eigen Nijverdal goed voor ondernemers

NIJVERDAL - Vanwege de coronamaatregelen kozen veel mensen dit jaar niet voor hun favoriete buitenlandse vakantiegebied. In plaats daarvan ging men voor eigen land. Dit blijkt goed uit te pakken voor lokale ondernemers.

“Per sector kan het verschillen, maar over het algemeen is de tendens dat het drukker is geweest dan voorgaande jaren”, zegt Manfred Körbl. Als centrumpromotor zag hij na de lockdown dat mensen weer gingen shoppen en het terras opzochten. “Ondanks dat er even geen activiteiten zijn, zoeken gasten van campings en vakantieparken de winkels wel op.” Een andere boost voor de winkeliers is dat de Nijverdallers zelf het centrum herontdekken. “Zij die normaal naar een stad gaan om te winkelen, zijn nu gebonden om in Nijverdal te kopen. Dan komen ze erachter dat ze hier ook genoeg te kiezen hebben.”

Horecaondernemer Dennis van Dam zegt een “dubbel gevoel” te hebben. “Voor mij is het raar verdeeld. Het restaurant is gigantisch druk, maar in de catering ondervinden wij een flinke krimp”, aldus Van Dam. “Na de toespraak van Rutte vorige week zetten mensen de feestjes thuis op een lager pitje, maar gelukkig blijven de terrasjes gevuld.” De ondernemer ziet dat de Nijverdallers die niet op vakantie gaan, het er extra van nemen op het terras. “Toch fijn dat ze op die manier de lokale middenstand steunen. We zijn de lokale burger dankbaar dat ze ons bezoeken.”

Voor degenen die het water verkiezen boven een zonnig terras, is er aan de Regge genoeg plek. Bij de Wilgenweard was het suppen deze vakantie erg populair, vertelt Nicolette Bolks. “Deze activiteit is dit jaar nog populairder dan normaal. Het voordeel van deze activiteit is dat je individueel op de plank staat. Er kan dus voldoende afstand worden gehouden.” Bolks merkte dat mensen te lang stil hebben gezeten de laatste maanden en echt weer activiteiten willen ondernemen.

Tekst: EG Wel
Foto: De Wilgenweard