Afbeelding
Foto: ANNAUF

Ook in het weekend een bruisend dorp

(Vervolg voorpagina) Niet alleen de vrijdagavond, maar ook de zaterdagavond lieten de Nijverdallers zien dat ze wel degelijk een bruisend dorp hebben. Tijdens het evenement de ‘Gezelligste kroeg in Nijverdal’ waren alle plekken in de lokale kroegen uitverkocht.

Een perfect in elkaar gedraaid programma was bij alle kroegen op grote schermen synchroon te volgen. Razende reporter Bas Jongejan zorgde ervoor dat kroegtijgers in Murphy’s konden zien wie er bij Toi Toi zaten en hoe zij poffertjes van Dirk Poffers wonnen. Later op de avond was op de caféschermen en thuis via een live stream op YouTube te zien dat N’Joy-bezoekers het bruine fruit met mosterd en mayo buit maakten en dat bij de winnaars van de Budde de Heldernse Klepperbloazers de feesttuin in marcheerden en daar de feeststemming nog verder omhoog joeg. Alle 7 deelnemende kroegen kregen een beveiliger van Bruisend Nijverdal. Veiligheid voor alles en dat verliep prima.

Na deze oergezellige avond was het op zondag natuurlijk tijd voor de speciale bruisende kerkdienst. De organisatie ontving veel mooie reacties op de online kerkdienst die zondagochtend plaatsvond. “Een echte gezinsdienst met een opbeurend en actuele boodschap. God geeft hoop.” Advendo en VEG Beth Shalom verzorgden de muzikale begeleiding, Lokale omroep HOi zond het geheel uit.

Daarna was het tijd voor de speciaal voor deze editie uitgezette puzzeltochten. Burgemeester Anneke Raven reageerde zeer tevreden, toen zij met haar partner zondag op de Evenementenweide verscheen om samen met meer dan 300 inwoners mee te doen aan de fietspuzzeltocht. 300 andere deelnemers puzzelden wandelend of met de auto door de omgeving. “We kwamen op plekken waar we nog nooit zijn geweest.“ De uitslag van deze puzzeltochten wordt via de mediakanalen van onder andere Bruisend Nijverdal en Hart van Hellendoorn-Nijverdal bekend gemaakt.

Ewald sloot zijn woordje af om de sponsoren nogmaals enorm te bedanken. “Onze trouwe sponsoren hebben heel snel en enthousiast gereageerd in augustus, toen wij hen belden, waardoor deze mooie dagen mogelijk zijn gemaakt.” Wie dit waren? Kijk op de bedankpagina van Bruisend Nijverdal in deze krant.