Valpreventie

HELLENDOORN - In oktober gaat het valpreventie-programma van start bij Fysiotherapie Nijverdal. Veel ouderen hebben hier baat bij om letsel te voorkomen en te beperken.

Een lelijke val in eigen huis is helaas snel gemaakt. Uit cijfers van het CBS blijkt dat jaarlijks meer dan 100.000 mensen na een val op de eerste hulp belanden. De gevolgen kunnen groot zijn; mensen verliezen tijdelijk of zelfs voorgoed hun zelfredzaamheid en mobiliteit. Ook worden mensen onzeker, waardoor het risico op een val toeneemt.

Hoe voorkom ik vallen?
Het voorkomen van een val is dan ook erg belangrijk. Om u hierbij te helpen start de fysiotherapie weer met een cursus valpreventie. Dit is gericht op 65-plussers die gevallen zijn, moeite hebben met bewegen of bang zijn om te vallen. Dit gaat op woensdag 14 oktober van start en duurt van 09.30 tot 10.30 uur. In groepsverband neemt u elf weken deel, onder leiding van FysioCentrum Nijverdal en Ergotherapie Salland. Het programma is zo samengesteld dat het ook effectief is op de langere termijn. De cursus wordt vergoed vanuit de reguliere fysiotherapie en ergotherapie-behandeling. Voor opgave (mogelijk tot 1 oktober 2020) en meer informatie, kunt u contact opnemen met FysioCentrum Nijverdal, Tel: 0548-610958 of mail naar info@fysiotherapienijverdal.nl