Afbeelding
Foto:

Kaartverkoop ZINiN gestart

Door EG-WÉL NIJVERDAL - Maandag 14 december is de kaartverkoop voor de tweede helft van het theaterseizoen van ZINiN gestart. Ondanks de coronamaatregelen zal naar alle waarschijnlijkheid de eerste voorstelling eind januari starten.

Diederik Jekel mag 28 januari het tweede gedeelte van het seizoen aftrappen met zijn theatercollege ‘Orde in de Chaos'. Andere namen zijn in het programma zijn onder anderen Steven Brunswijk, André Manuel en Helligen Hendrik. "Maandagochtend om 10 uur stonden de eerste mensen al klaar in de foyer om te reserveren”, zegt marketeer Nico Engbers.

Perspectief
"De timing was iets ongelukkig gezien er maandag nieuwe coronamaatregelen bekend werden, maar dat konden wij ook niet voorzien”, aldus Engbers. "We weten dat het een rare situatie is, maar we willen gasten en medewerkers perspectief bieden.” De marketeer geeft ook aan dat er vertrouwen moet zijn en hoopt dat na de strengere lockdown de besmettingscijfers voldoende zijn gedaald. Eerdere beslissingen vanuit de overheid zorgden voor een vervelende situatie volgens het theater. "Er was de hele tijd hoop dat je gewoon weer kon beginnen.” In september is het theaterseizoen begonnen en heeft het ZINiN één show kunnen draaien.” Daarna hielden de medewerkers zich vooral bezig met annuleringen, verplaatsingen en promoties.

Goede hoop
Toch houdt Engbers de positiviteit erin voor het tweede deel van het seizoen. "Wij hebben er alles aan gedaan om in januari te kunnen starten.” Zo houdt het theater ook de regels vanuit de overheid in acht. Er is een mondkapjesplicht, voornamelijk online kaartverkoop en een maximum aantal personen per optreden. "Een groot deel van de voorstellingen wordt ook twee keer per avond gespeeld, zodat er meer bezoekers kunnen komen”, vult Engbers aan. De vaste bezoekers van het theater, de zogenoemde ZINgevers, staan volgens Engbers te trappelen om weer het theater te bezoeken. De organisatie is dankbaar voor deze donateurs. "Wij zijn bij alle 600 ZINgevers persoonlijk langs geweest en hebben hen een krentewegge aangeboden als dank voor hun steun.” Het ZINiN hoopt hen en anderen snel weer te kunnen ontvangen.