Scholen helpen bij Kerstactie 2020

HELLENDOORN - De Raad van Kerken wil de komende feestdagen de ongeveer 750 minimagezinnen in de gemeente Hellendoorn verrassen met een kerstenvelop. Met daarin: een levensmiddelenbon ter waarde van minimaal 25 euro, een doos heerlijke chocolade bonbons, het Kerstminimaatje en een informatiefolder over plaatselijke hulpverlenende instellingen. Voor met name de aanschaf van de cadeaubonnen is veel geld nodig.

De werkgroep van de Raad van Kerken is dan ook blij verrast met onder meer de vele positieve reacties van de scholen in de gemeente Hellendoorn. In 2019 werden door leerlingen ten behoeve van de minimagezinnen totaal 176 kerstpakketten samengesteld en overgedragen. Nu het inzamelen vanwege veiligheidsredenen niet verantwoord is, werd en wordt door scholen gezocht naar alternatieve mogelijkheden om een bijdrage te kunnen leveren aan de kerstactie. Zo houden diverse scholen een speciale collecte, anderen overwegen een gift uit de 'goede doelen pot' of proberen op andere wijze nog invulling te geven aan deze steunactie. Hoewel dit met de lopende sluiting immers heel beperkt mogelijk is. Al deze prachtige initiatieven worden door de Raad ervaren als een geweldige steun in de rug bij het organiseren en uitvoeren van de gewijzigde Kerstactie.
De Raad van Kerken hoopt dat ook veel bedrijven en particulieren besluiten de Kerstactie te steunen. Dat is mogelijk via bankrekening nummer: NL78 RABO 0132 5882 42 t.n.v. Raad van Kerken-Kerstpakkettenactie. De Raad van Kerken verwacht en hoopt dat in 2021 de Kerstactie voor de minima normaal door kan gaan.