Afbeelding
Foto:

ZorgAccent bouwt drietal nieuwe woon- en werklocaties

HELLENDOORN - Op 28 januari ondertekenen ZorgAccent en Goossen Te Pas Bouw de aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouw van het dr. Vospaviljoen en de dagbestedingsgebouwen De Homoet en Het Palet.

Het nieuwe woongebouw voor cliënten met het syndroom van Korsakov vervangt het oude Dr. Vospaviljoen. Ondanks aanpassingen en frequent onderhoud aan het bestaande paviljoen (woongebouw), De Homoet en Het Palet (dagbestedingsgebouwen) voldoen de gebouwen niet meer aan de wensen van deze tijd. Ook vragen onderhoud en aanpassingen in het kader van veiligheid een steeds grotere inspanning. Als alles volgens planning verloopt, zijn de gebouwen begin 2022 klaar.

Mooi ontwerp
Het nieuwe dr. Vospaviljoen bestaat uit vier vleugels waarin zich de appartementen bevinden van de cliënten. Deze cliënten wonen kleinschalig rondom vier huiskamers. In het hart van het gebouw bevinden zich de centrale ruimtes en het activiteitencentrum waar gelegenheid is om bijvoorbeeld te biljarten, darten of tafeltennissen.

Dagbesteding
De dagbesteding wordt ondergebracht in twee nieuwe aparte gebouwen op het terrein. In de Homoet verrichten de cliënten arbeidsmatige dagbesteding, zij werken ook in opdracht van bedrijven. In het Palet is ruimte voor individuele, kleinschalige dagbesteding met een cultureel, creatief, sociaal en/of ontspannend karakter. Hierbij wordt gekeken naar wat de cliënt leuk vindt en wat bij hem of haar past. Leuk te vermelden is dat deze producten sinds kort worden verkocht in de webshop op de website van ZorgAccent. Rondom het dagbestedingsgebouw is een groenten- en bloementuin aangelegd. Cliënten die van tuinieren houden, zorgen voor het onderhoud. Ook producten uit de tuinen worden te koop aangeboden.

Goed overleg
Passend bij de visie op zelfsturing en de kernwaarden echt, lef, toegewijd en vertrouwen van ZorgAccent, hebben aannemer en BRW-bouwregisseur in intensief overleg met begeleiders én cliënten de ontwerpen gemaakt voor deze nieuwbouw. Ook gedurende het hele bouwproces worden de begeleiders en cliënten nauw betrokken bij ‘hun' woon- en werkgebouw. Zij weten als geen ander hoe zij hier het beste kunnen wonen, werken én ontspannen. Goede communicatie is hierbij essentieel.