Afbeelding
Foto:

Campus aan de Noetselerbergweg

In de 90er jaren keek ik met veel genoegen naar Beverly Hills 90210. Het was een Amerikaanse tienersoap, die zich afspeelde op en rond de campus van West Beverly Highschool. Je volgde het wel en wee van Brandon en Brenda en hun klasgenoten. Het was het beeld dat ik voor ogen had bij het woord campus. Een dorpje als het ware waar je kon leren, maar ook sporten en naar de bibliotheek of het theater. En in de zon je broodje eten op de trappen voor het schoolgebouw.


Met dat beeld voor ogen droomde ik hardop over een campus in het Nijverdalse. Er zou een nieuw theater moeten komen in de gemeente. Waarom die niet bouwen achter Noetsele, tegelijk met een bibliotheek/mediatheek? En op die manier de faciliteiten van biblio/mediatheek, theater en sport openstellen voor de hele gemeenschap? Achter de school was ruimte genoeg, sportvelden en de sporthal om de hoek. Ook als de leerlingen weg zijn zouden die voorzieningen prima gebruikt kunnen worden. Het mooie ervan zou zijn dat oud en jong elkaar konden ontmoeten, maar ook dat kosten en menskracht gedeeld zouden kunnen worden.


Ik kreeg er de handen niet voor op elkaar. Ik werd zelfs wat meewarig aangehoord. En... ach wat mooi dat ik 25 jaar later naar een schets zit te kijken van mijn droom: ”Niet één gebouw, maar een campus: zo ziet Reggesteyn in Nijverdal er in 2023 uit”, kopt Tubantia. "Een open en toegankelijke leeromgeving met een Moedergebouw en Leerlandschappen en verschillende gebouwen.” Voor de veiligheid zal de campus na de schooluren gesloten zijn. Dat is dan weer jammer. Er gaat een architect "uit de eredivisie” mee aan het werk, lees ik. Het wordt dus het zoveelste peperdure project hier in het dorpje aan de Regge. Als je het mij zou vragen zou ik zeggen: niks doen de eerste jaren, wie kan op dit moment voorspellen hoe het onderwijs er over een paar jaar uit zal gaan zien?


weedebee