Afbeelding
Foto:

Boodschappen zijn niet overgekomen

HANCATE/HELLENDOORN - Al tot drie keer toe lagen er boodschappen in de berm tussen Hancate en Hellendoorn! Telkens één artikel met een afstand van tientallen meters, soms meters ver in de berm. Dus echt niet per ongeluk verloren. Eén keer kan het baldadigheid zijn, twee keer is raar maar zelfs drie keer boodschappen weggooien is onvoorstelbaar.

Zeker op 21 december lagen er heel veel lege bierblikjes tussen de zakken brood, afbakbroodjes, koekjes, mandarijnen, wortels, thee, chips etc etc. Pakken melk en limonade waren kapot gevallen, koekjes en snoepjes uit al opengescheurde zakken lagen in het gras. Het kostte veel tijd en moeite om zoveel mogelijk artikelen en het afval op te rapen. Tassen vol. En er liggen nog hele broden die buiten bereik liggen. Op 12 en 19 januari waren het hoofdzakelijk hele broden, een stuk of 7, maar ook onder andere een geopend pak gevulde koeken. Vieze smurrie door de regen. Plastic en verpakkingen zijn ook nog eens vervuilend voor het milieu en vogels en andere dieren die op het eten afkomen lopen het risico doodgereden te worden.

Wie o wie?
Artikelen in onbeschadigde verpakkingen konden gelukkig nog gebruikt worden maar helaas moest er heel veel in de afvalcontainers. En dat in deze tijd waarin zoveel mensen hulp nodig hebben. Om verdrietig en boos van te worden Wie doet nu zoiets? Heeft iemand het zien gebeuren of is bekend wie dit heeft gedaan? Hierbij een tip voor de weggooier: Breng de volle tassen met onbeschadigde artikelen direct zelf naar de Voedselbank of het Hulpfonds Hellendoorn of tip deze mensen waar ze de boodschappen op kunnen halen. Of zet de volle tassen in de berm in Hellendoorn zodat iemand anders ze op kan halen en zorgen dat spullen terecht komen bij mensen die het zo nodig hebben.