Bootwalk bij de Wilgenweard

NIJVERDAL - Stevig doorwandelen en tussendoor oefeningen doen waar je sterker en soepeler van wordt: dat is Bootwalk. Per 1 februari is deze activiteit van start gegaan bij de Wilgenweard (Sportlaan 6).

Marian Freriks, vitaliteitscoach en wandeltrainer vertelt: ''Je hoort en leest veel over de voordelen van bewegen en sporten, toch vinden veel mensen het lastig om zelf op te pakken. Juist in deze corona tijd wordt het belang van een goede weerstand heel duidelijk aangetoond. Iets waar je zelf veel aan kunt doen. Daarom start ik nu met een extra trainingsgroep.'' Een uur lang ben je in een bosrijke omgeving bezig met wandelen en uitdagende oefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Soms wordt er met materialen gewerkt. Kortom, een leuke en uitdagende activiteit die niet alleen bijdraagt aan de gezondheid, maar ook leuk is om eens wat afwisseling in het bewegen te brengen.

Veilig op pad
De bootwalkers gaan in duo's op pad. Freriks: ''Onderweg begeleid ik ze met de oefeningen. De totale groepsgrootte is nooit groter dan vierduo's. Op die manier houden we het veilig en overzichtelijk.'' Belangstellenden kunnen een bericht sturen naar marian@wilgenweard.nl of zich aanmelden via de site: www.runspiration.nl/bootwalk