Afbeelding
Foto: Shutterstock

Lise Dijkstra en Elin Schuurman winnen de voorleeswedstrijd!

HELLENDOORN - Ook dit jaar werd de Nationale Voorleeswedstrijd weer gehouden, al was het in een geheel andere vorm dan in andere jaren. De winnaars van alle basisscholen mochten dit jaar een filmpje opsturen naar de bibliotheek. Normaal wordt de wedstrijd altijd gehouden in het ZINiN Theater. Corona gooide ook hier roet in het eten.

Dit jaar zijn Lise Dijkstra van basisschool De Es en Elin Schuurman van basisschool De Bongerd de winnaars van de gemeente Hellendoorn geworden. Hun voorleesstukjes werden als beste beoordeeld en zij mogen dus meedoen aan de volgende ronde, die op 10 maart in Deventer gepland staat. Volgens de organisatoren van de Nationale Voorleeswedstrijd worden de coronamaatregelen van dat moment in acht genomen. Als er geen fysiek evenement kan plaatsvinden, wordt er gewerkt aan draaiboeken voor digitale rondes. In april en mei vinden de landelijke finales plaats, waarvoor ook aan verschillende scenario’s wordt gewerkt.

Plezier in het lezen
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen.