Afbeelding
Foto:

Praat mee over zorg en ondersteuning

HELLENDOORN - Zorg en ondersteuning is een belangrijke gemeentelijke taak. De afgelopen jaren zijn steeds meer zaken op dit gebied vanuit de Rijksoverheid overgeheveld naar de gemeenten. Zo kregen zij als gevolg van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Participatiewet en Jeugdwet meer onderdelen toegeschoven. De ervaring leert dat dit niet altijd even goed verloopt...

Ook in een gemeente als Hellendoorn zijn grote uitdagingen te vinden op het gebied van zorg en ondersteuning. In praktische zin neemt de zorgbehoefte in de samenleving toe, waardoor de kosten voor de gemeente stijgen. Meer en meer moet bijgepast worden uit de eigen portemonnee. Dit zorgt ervoor dat er concrete keuzes gemaakt moeten worden om dit beleid zo goed mogelijk - en binnen beschikbare middelen - uit te voeren.

Wmo-raad
Om ervoor te zorgen dat een en ander goed verloopt is er ook een lokale Wmo-raad opgezet. Deze raad omvat inwoners en andere betrokken die actief meedenken en een vinger aan de pols houden bij gemeentelijk beleid. Zij zijn nu op zoek naar mensen om deze raad te versterken. Bent u betrokken bij burgers met een zorgvraag in Hellendoorn? En bereid mee te denken over hoe de Wet Maatschappelijke Ondersteuning wordt uitgevoerd? Heeft u bovendien (enige) ervaring of affiniteit met één van de doelgroepen van de WMO? Heeft u veel contacten met mensen in uw omgeving en een goede antenne om signalen uit de samenleving op te pakken? Dan bent u wellicht een geschikte kandidaat! De Wmo-raad werkt nauw samen met het Cliëntenplatform Werk en Inkomen in de gemeente. Behalve de vergaderingen van de Wmo-raad organiseert de Wmo-raad ook regelmatig themabijeenkomsten. Kijk voor de volledige profielschets op www.wmoraadhellendoorn.nl of neem contact op met Evelien Hondebrink via e.hondebrink@stichtingdewelle.nl of 0548-638803.