Afbeelding
Foto:

Creatief ondernemen
in Hellendoorn

Door EG-WÉL NIJVERDAL - Met de doorlopende maatregelen rondom het coronavirus worden mensen steeds creatiever. Dit geldt ook voor de lokale ondernemers.

Pets Place Nijverdal heeft volgens eigenaar Han Busser genoeg werk. “Het is fijn dat we druk zijn, het zijn rare tijden en voor sommige ondernemers vervelende tijden.” Daarom staan er nu twee molens met wenskaarten van Cigo Spithoff in de dierenspeciaalzaak. “We mogen accessoires verkopen, want meer dan zeventig procent van onze omzet is dierenvoeding”, aldus Busser. De opbrengst van de kaarten gaat naar Cigo.

Cigo Spithoff
Ook Cigo Spithoff probeert collega-ondernemers te helpen. Hij heeft zijn winkels in Nijverdal, Rijssen en Vroomshoop aangeboden als afhaallocaties van lokaal bestelde kleding. “Vanaf dinsdag mogen de mensen het weer afhalen bij de kledingzaken zelf, maar dan moeten deze ondernemers ook de hele dag in hun winkel zijn”, legt Jan Spithoff uit. “Wij zijn een pakketdienst, hier kan het gewoon afgehaald worden.”

Top1Toys
De speelgoedzaak aan de Grotestraat gooit het over een andere boeg. “Wij wilden wat meer kracht uit social media halen”, zegt eigenaar Ramon Prenger. Via hun Facebookpagina houdt de winkel al drie weken lang veilingen. “Pakketen met leuke eyecatchers. Een Barbiepakket, Legopakketten, knutseldingetjes, van alles”, somt Prenger op.

DA Fredriek
Toen er in december weer een lockdown werd aangekondigd, wist vakdrogist Jan van Benthem dat hij zich moest focussen op online. “Toen heeft mijn zoon voor ons binnen anderhalve dag een webshop gebouwd”, zegt Van Benthem. Op de site staat ongeveer 900 producten uit de drogisterij. Het online ondernemerschap is volgens de drogist wel anders. “De winkel gaat om zes uur op slot, een webshop is 24/7.”

Geen feestje
DA Fredriek heeft ook de deuren van het winkelpand open, maar de ondernemer heeft geen vlaggetjes aan de gevel. “Je moet er geen feestje van maken dat je open bent. Dat past niet bij deze tijd”, meent Van Benthem. Voor zijn buren Primera en Marskramer kan hij nog wat betekenen in Hellendoorn. Daarnaast verwijst hij naar de webshop van veel Nijverdalse winkeliers www.onlinenaarnijverdal.nl.