Afbeelding
Foto:

Op weg naar Pasen met de zeven werken van barmhartigheid

HELLENDOORN - In de veertigdagentijd leven we in de kerk toe naar Pasen, het feest van Jezus’ opstanding. We staan stil bij het leven van Jezus. Daarin heeft Hij ons laten zien wat barmhartigheid is. Zijn woorden en daden inspireren ons tot op de dag van vandaag.

In de Protestantse Gemeente Hellendoorn stellen ze in de diensten op weg naar Pasen telkens één van de zeven werken van barmhartigheid aan de orde. Kunnen die woorden van Jezus over barmhartigheid in deze tijd nog worden toegepast in ons eigen leven? Aan elk thema is een passende activiteit gekoppeld die geschikt is voor alle leeftijden.

Planning
Op 21 februari, de eerste zondag in de veertigdagentijd, wordt aandacht besteed aan het eerste van de zeven werken van barmhartigheid: de zieken bezoeken. Onze opdracht voor de komende week is: schenk aandacht aan een zieke in je eigen omgeving. Dat kan in de vorm van een kaart of bloem of nog iets anders.
28 februari: De dorstigen laven. Schenk deze week een kopje thee of koffie in voor iemand die extra aandacht nodig heeft. Schenk aandacht aan ‘eerlijke producten' met ‘fair trade' keurmerk.
7 maart: De vreemdeling onderdak bieden. We denken aan vluchtelingen die onder erbarmelijke omstandigheden leven. Kunnen wij deze week één dag leven zonder de verwarming hoger te zetten?
14 maart: De naakten kleden. Kijk of jouw kleren ‘fair trade' zijn vervaardigd, dus niet door kinderen. Geef een goed kledingstuk weg aan de vluchtelingen, kringloop, Dorcas enz.
21 maart: De hongerigen voeden. Eet deze week geen versnaperingen of iets extra's.
28 maart: De doden begraven. Breng een bezoekje aan het graf van geliefden. In huis kun je een kaarsje branden en herinneringen ophalen aan geliefden die ons zijn voorgegaan.
4 april Pasen: De gevangenen bezoeken. Verschillende mensen hebben kaartjes naar gevangenen gestuurd. Hoe kunnen wij er voor elkaar zijn?

In de diensten, die te volgen zijn via www.kerkomroep.nl, zal aandacht geschonken worden aan het thema ‘de zeven werken van barmhartigheid'. Wilt u hiervan iets van uw ervaringen delen? Het mailadres is: diaconie@pghellendoorn.nl. Uw reacties, foto's, kunnen (alleen met uw toestemming) in het kerkblad en/of de website gepubliceerd worden.