Afbeelding

Tweede clean up wandeling Rotary Hellendoorn-Nijverdal!

NIJVERDAL/HELLENDOORN - Zaterdag 6 maart was de tweede clean up wandeling, georganiseerd door Rotary Club Hellendoorn-Nijverdal. Tijdens deze wandelingen is het gezellig bijkletsen met vrienden die je al enige tijd niet meer hebt gezien door de coronacrisis, maar ook beteken je iets voor de natuur en medemens.

Rotary is een serviceclub, met meer dan 1,2 miljoen leden, zelfs internationaal. Met leden over de hele wereld leveren zij een bijdrage aan de samenleving. Met al meerdere acties voor goede doelen, kwamen ze nu weer met een nieuw initiatief: een clean up wandeling. Trek een paar handschoenen aan en neem een vuilniszak mee, en neem de troep, die je onderweg vindt in de natuur, mee. “Je bent toch al een wandeling aan het maken, dan is het wel zo aangenaam om het meteen op te ruimen”, vertelt Yvon Wille, lid van Rotary.

Eerste zaterdag
In februari werd er door Rotary Club Hellendoorn-Nijverdal gestart met de maandelijkse clean up wandeling op de eerste zaterdag van de maand. Dat betekent dat afgelopen zaterdag, 6 maart, de tweede wandeling was. “Dit keer waren er zo’n vijftien deelnemers en hebben we weer een mooie wandeling gemaakt’’, vertelt Yvon. Er is een route van vijf kilometer en een van 10 kilometer. Ieder lid van Rotary krijgt een routekaart. Ook mag je zelf kiezen welke route je kiest. De wandeling is begonnen bij herberg De Pas en het was weer een geslaagde dag.

Hoe kun je lid worden?
Vrijwel iedereen kan bij Rotary lid worden. Wel willen ze zoveel mogelijk diversiteit qua beroepen. Yvon: "Als je meer diversiteit hebt, krijg je van verschillende invalshoeken informatie.” Er zit geen leeftijdslimiet aan verbonden, maar ze zoeken wel mensen die iets terug willen doen voor hun gemeenschap. Ook zijn er wekelijks clubavonden, die normaalgesproken plaatsvinden bij Landgoed de Uitkijk. Door het coronavirus zijn de clubavonden nu online. Meer informatie kun je vinden op de Facebookpagina: Rotary Hellendoorn-Nijverdal e.o.