Afbeelding
Foto: Niek Spin

Nour Alsham 2: Kleinste supermarkt van Nijverdal

Door EG-WÉL NIJVERDAL - Vorige week openden Nour en Louai Kasoumeh hun supermarkt aan de Constantijnstraat in Nijverdal. Hoewel het niet het grootste pand is, zegt eigenaar Louai Kasoumeh voor ieder wat wils in de schappen te hebben.

Voor het pand staan kratten verse groenten en in het deurgat de goedlachse winkelier Louai Kasoumeh. Samen met zijn vrouw Nour opende hij de supermarkt Nour Alsham in het centrum van Nijverdal. Ondanks dat de winkel qua oppervlakte niet te vergelijken is met andere supermarkten in de buurt, zegt de ondernemer juist meer te hebben.

Halal
“Eigenlijk zijn alleen de groenten hetzelfde”, lacht Kasoumeh. Naast Nederlandse producten liggen er ook veel Arabische producten in de schappen. De Arabische producten zijn iets wat volgens de eigenaar nog mistte in de omgeving. “En alles wat halal kan zijn, is halal”, vult de winkelier aan.

Nour Alsham 2
Op de gevel staat groot “Nour Alsham 2”, het is namelijk niet de eerste supermarkt van het echtpaar. De deuren van de winkel in Nijverdal zijn pas net geopend, maar in Raalte heeft het stel al bijna anderhalf jaar een supermarkt. “Ik kreeg veel Nijverdallers in mijn winkel in Raalte. Ik hoorde van hen dat ze graag zoiets in Nijverdal wilden. Het ondernemerschap is overigens geen onbekende voor Louai. “In Damascus had ik ook altijd een winkeltje.”

Syrië
Zeven jaar geleden vluchtte Kasoumeh vanuit Syrië naar Nederland. Na een lange reis kwam hij terecht in een azc in Azelo, waar hij herenigd werd met zijn vrouw en kinderen. Eenmaal in Raalte besloot het stel een winkel te openen. In Syrië werd er hard gewerkt voor het geld, dat moest in Nederland niet anders zijn volgens het stel.

Klanten
Een van de bezoekers is erg enthousiast “Het was tijd voor zo’n winkel in Nijverdal”, zegt ze. “Eerder moesten we naar andere dorpen of steden voor bepaalde kruiden.” Op de vraag wat het populairst is binnen zijn Nijverdalse klantenkring, weet Kasoumeh meteen het antwoord. “Dat moet onze verse baklava zijn”, lacht hij.