Afbeelding
Foto:

Nieuwe brandweerkazerne

HELLENDOORN - Brandweerlieden van kazerne Hellendoorn krijgen een nieuw onderkomen tussen de Kasteelstraat en de Haersingel. Als alles volgens plan verloopt, start de bouw begin 2022 zodat de kazerne rond de zomer van dat jaar in gebruik genomen kan worden.

De huidige kazerne aan de Ninaberlaan voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De kazerne is te klein om aan de eisen van schoon werken te voldoen. Daarnaast is de ligging niet optimaal. Brandweer Twente stoot de locatie aan de Ninaberlaan af en wil nieuwbouw realiseren tussen de Kasteelstraat en de Haersingel. De brandweerkazerne wordt gebouwd naast Cool Nature, de natuurspeelplaats aan de rand van de bebouwde kom van het dorp. De nieuwbouw is energieneutraal en wordt goed ingepast in de omgeving. De ingang van de kazerne ontsluit direct op de Haersingel zodat in noodsituaties snel kan worden gereageerd.

Moderne kazerne
De kazerne in Hellendoorn wordt voornamelijk bemand door vrijwilligers. Naast kleedruimtes en wasgelegenheden is er ook ruimte voor een instructielokaal en enkele flexwerkplekken voor zzp'ers die als vrijwilliger kunnen uitrukken vanuit de kazerne. "Onze vrijwillige brandweermensen zijn blij met deze nieuwe locatie en kijken uit naar een moderne kazerne”, aldus kazernecoördinator Freddy Hendriks. Met de bouw van de nieuwe kazerne op een goede plek in Hellendoorn, bedient Brandweer Twente de inwoners met snelle en moderne brandweerzorg. Omwonenden en vrijwilligers van Cool Nature zijn geïnformeerd over de plannen. Samen met de gemeente Hellendoorn organiseert men op 17 maart een inloopbijeenkomst voor de direct aanwonenden van de nieuwe brandweerkazerne.